Revista Forbes a realizat un top zece al actorilor cu caștiguri peste nivelul încasărilor așteptate.
Will Ferrel
Will Ferrel, starul din Saturday Night Live, este pe prima poziție în topul revistei americane. Ultimul său film, Land of the Lost, care a costat în jur de 100 mil. dolari a adus încasări de doar 69 milioane de dolari, ceea ce l-a afectat foarte tare pe Ferrel. Pentru fiecare dolar plătit actorului, filmul a câștigat un medie 3,35 dolari.
Eddie Murphy

ddie Murphy încă mai este un pariu bun când vine vorba de filme de animație, precum Shrek, dar din cauza ultimelor două întorsături de situație (Imagine That și Meet Dave) a devenit „otrava“ box office-urilor când vine vorba de filme de acțiune. Pentru fiecare dolar primit de Murphy, filmele sale au adus un câștig mediu de 4,45 dolari.
Denzel Washington

La sfârșitul acestei luni Denzel Washington va fi actorul principal din filmul Unstoppable, regizat de Tony Scott. Pentru fiecare dolar câștigat de Washington, revista Forbes a calculat că filmele sale aduc un câștig mediu de 5,10 dolari.
Seth Rogen
Actorul a fost lovit din plin de filmul intitulat ironic Funny People. Judd Apatow a produs filmul care l-a costat 75 mil. dolari, pentru ca veniturile de pe urma lui să fie de doar 71 mil. dolari. Pentru fiecare dolar câștigat de Rogen, filmele sale aduc 6,75 dolari.
Tom Cruise
Tom Cruise era odată cel mai mare star din lume. Acum se pare că este în contină căutare pentru o revenire în top. Valkyrie și Knight & Day au eșuat în a avea un mare impact. În prezent, fanii lui Cruise sunt concentrați pe a patra parte din seria Mission: Impossible. Pentru fiecare dolar câștigat de Cruise, fimele în care a jucat au adus un câștig mediu de 7,20 de dolari.
Drew Barrymore
Filme precum Lucky You și Everybody`s Fine au avut rezultate sub așteptări. Ultima sa comedie romantică, Going the Distance, a mers puțin mai bine, cu un câștig de 42 mil. dolari raportat la un buget de producție de 32 mil. dolari. Pentru fiecare dolar cu care Barrymore este plătită, filmele sale aduc în medie 7,45 dolari.

Matt Damon
Când apare în filme din seria Bourne, Damon aduce niște venituri fantastice. În afara acestei producții, nu are același succes. Green Zone, Invictus și The Informant nu au mers prea bine. Din păcate pentru Damon, se pare că nu va mai apărea în următoarea parte a seriei Borne. Până când va avea o nouă lovitură, pentru fiecare dolar primit, filmele cu Matt Damon au un venit mediu de 8,30 dolari.
Vince Vaughn
Actorul a dat lovitura cu Four Christmases, dar a fost umbrit de Fred Claus, care a adus venituri din vânzarea biletelor de doar 98 mil. dolari. Pentru fiecare dolar câștigat de Vaughn, filmele sale primesc 8,35 dolari.
Adam Sandler
Sandler a avut un succes uriaș cu filmul Grown Ups. A fost cel mai mare câștig pe care l-a avut vreodată, cu încasări de 270 mil. dolari. În realizarea topului, Sandler a fost tras înapoi de filmul Funny People, care a strâns doar 71 mil. dolari. Pentru fiecare dolar cu care Sandler este plătit, filmele sale câștigă în medie 8,45 dolari.

Jim Carrey

Ultimul film a lui Carry, Yes Man, a fost o mare lovitură, dar din păcate l-au tras înapoi altele două: The Number 23 și Fun With Dick & Jane. Pentru fiecare dolar primit de Carry, filmele sale câștigă 8,60 dolari.