România este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Chiar dacă avem parte o mică scădere a cazurilor noi, totuși, avem parte de alte mii de noi infectări zilnice.

Iohannis, anunț pentru toată România!

În acest context, președintele Klaus Iohannis a venit cu o veste uriașă pentu toți românii. Este posibil ca până la mijlocul anului viitor pandemia de coronavirus să fie o amintire. La începutul lui 2021 începe campania de vaccinare, spune Iohannis.

Mai mult, acesta a vizitat un centru de vaccinare și i-a asigurat pe toți românii că vaccinul anti COVID-19 este unul foarte sigur și foarte eficient.

“E foarte posibil ca la începutul lui 2021 să beneficiem de prima tranșă de vaccin. Este vorba despre un milion de doze. Personalul medical și persoanele din grupe de risc vor fi vaccinate. Vaccinarea e voluntară, sigură și eficientă.

Se face planificat. Aceste tipuri de vaccin sunt sigure și eficiente, la cel mai înalt standard european. Echipa a făcut verificări. Dacă toate merg așa cum sunt anticipate este posibil ca până în vară să terminăm cu prima parte a campaniei de vaccinare. Să deschidem mai multe centre de vaccinare. Am vizitat un proiect pilot.

Suntem bine pregătiți și așteptăm campania de vaccinare. Abia aștept să vină vaccinul și să terminăm cu această campanie”, a devăluit președintele Klaus Iohannis. .

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea