„Negocierile au început anul trecut, în iunie, și au durat destul de mult pentru că a trebuit să trecem prin mai multe proceduri. Aseară am finalizat actele, iar investitorii au acum un pachet minoritar de acțiuni”, a spus, pentru Capital, Călin Stefănescu, CEO Tjobs.ro.

Tranzacția vine la un an și jumătate după ce un alt site de recurate, ejobs.ro, a fost parte a unui astfel de deal, când fondul de investitii 3TS Cisco Growth Fund a preluat un pachet minoritar din actiunile publisher-ului online InternetCorp. Cu doi ani înainte, în iunie 2007, fondul american de investiții Tiger Global Management, împreună cu un fond de investiții olandez, achiziționaseră 30% din compania Neogen, administratorul site-ului bestjobs.ro, cu 4,2 milioane euro.

Investiția în Tjobs.ro a fost obtinută în urma participării la ediția din iunie 2010 a VentureConnect by Biriș Goran, o platformă ce aduce laolaltă antreprenorii români şi investitorii interesaţi de domeniul IT-ului. Echipa acestui proiect este și cea care a asistat din punct de vedere legal perfectarea tuturor documentelor ce insoțesc investiția.

„Destinația banilor este bine determinată și va produce efecte rapide în sensul imbunătățirii numerice a ofertei de muncă în străinătate precum și în direcția perfectionării tehnice a platformei online ca factor determinant al calitații serviciilor oferite agențiilor membre și angajatorilor străini cu care lucrăm”, declară Călin Stefănescu, CEO Tjobs.ro.

În 2010, Tjobs.ro a facilitat peste 138.000 de contracte de muncă în străinătate în țări precum Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, Grecia și Spania. Domeniile joburilor ofertate includ industria hotelieră, transporturile, industria manufacturieră, construcțiile, dar și îngrijirea bătrânilor/copiilor, domeniul medical, agricultura și muncile necalificate.

Site-ul aduce pe piața forței de muncă românești o ofertă de 20.000 de locuri de muncă lunar, și a introdus unui standard de verificare și de garantare a seriozității angajatorului, pe de o parte, și a calității forței de muncă recrutate, pe de cealaltă parte. Ghidurile detaliate concepute de Tjobs.ro în favoarea românilor care își caută o slujbă în străinătate sunt un pas semnificativ în direcția protecției acestora.