În plină criză economică generată de pandemia de coronavirus Guvernul Orban a decis să mărească pensiile cu 14%, de la 1 septembrie. Această mărire nu este deloc pe placul miliardarului Ion Țiriac. Acesta i-a pus la zid pur și simplu pe liberali, dar și pe cei vârstnici.

Țiriac, lovitură cruntă pentru pensionari

Unul dintre cei mai bogați români, Țiriac nu înțelege decizia celor aflați la guvernare. Nu e deloc de acord cu majorarea pensiilor din România. Miliardarul consideră că măsura ar fi una nejustificată și face o comparație cu ceea ce s-a întâmplat în Franța în urmă cu mai mulți ani.

„Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensille de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: «Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta». Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor””, a declarat Țiriac, conform gsp.ro.

Pensiile au crescut cu 14%

Cei de la PSD au modificat legea pensiilor. Social democrații au vrut să mărească pensiile cu 40%, dar nu au mai pus măsura în aplicare. Datorită pandemiei de coronavirus, Guvernul Orban a fost nevoit să mărească veniturile celor vârstnici cu doar 14%, de la 1 septembrie. Deja primii pensionari au primit pensiile mărite.