Ion Țiriac a vruit să cumpere cu 100 de milioane de euro cele 9 magazine din România deținute de un brand foarte cunoscut. Președintele Federației Române de Tenis a încercat, astfel, să dea o lovitură financiară de proporții. Lucrurile însă nu au ieșit așa cum și-ar fi dorit cunoscutul miliardar. Jurnaliștii Profit.ro, au dezvăluit că cele 9 magazine dorite de Țiriac aparțin gigantului german Metro.

În cursa pentru achizionarea acestor magazine, Țiriac s-a aflat în competiție cu Portico Investments pentru această tranzacție. Ulterior, însă, miliardarul român și-a retras oferta pe ultima sută de metri.

Trebuie subiliniat că Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români. Fostul jucător de tenis avea, la finalul anului 2020, o avere totală cifrată între 1,9 și 2 miliarde de euro. El este surclasat doar de frații Pavăl. Aceștia însumează o avere de 2,1-2,2 miliarde.

Afacerile lui Ion Țiriac și în ce și-a investit banii

De altfel, Țiriac a povestit, în trecut, ce l-a determinat să intre în afaceri. „M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu doi lei, iar cu doi lei să cumperi patru sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu şase lei şi aşa mai departe”, a povestit Ion Ţiriac.

Ion Ţiriac este proprietarul turneului de tenis de la Madrid. El are afaceri în domeniul importurilor şi comerţului cu maşini, al asigurărilor şi în domeniul bancar. De cinci ani a deschis la Otopeni Ţiriac Collection, un muzeu al celor peste 170 de maşini de epocă din colecţia personală.

Participant cu naţionala de hochei a României la Jocurile Olimpice de iarnă, din 1964, Ţiriac (79 de ani) a cucerit Roland Garros-ul, la dublu, alături de Ilie Năstase. Țiriac s-a clasat pe locul 8 mondial la simplu, în 1968.