Acesta a vorbit despre universitatea sportivă, proiect blocat de statul român, dar și despre calea ferată care ar urma să lege Capitala de Aeroportul Otopeni.

„N-am înțeles nici eu până în momentul de față această veste pe care o cunosc de un an și jumătate. (…) Pe vremea aia era ideea cu Japonia finanțând metroul, în 12 luni era gata că nu ai stâncă. Nefăcându-l am inventat o treabă, una care o să ne coste câteva sute de milioane și nu știu nici astăzi dacă suntem normali la cap și la ce folosește.

Adică, o linie ferată care se leagă cu o linie ferată care există acum și care trece într-adevăr pe lângă aeroport, dar trece pe partea stângă a lui DN1, ducându-te la Ploiești și după cam un kilometru, trece peste drum ducându-se înspre partea aeroportului. Acuma facem altceva. Legăm calea aia ferată și trecem mult mai în față, aproape direct și ne ducem la aeroport. Unde faci o gară? Unde faci trenul să întoarcă? Și pe unde vine? Exact peste proprietatea mea, care este patinoarul și care era dintotdeauna varianta campusului universitar pentru care bat la toate ușile de 15 ani”, a spus Ion Țiriac.

Miliardarul s-a dat bătut în ceea ce privește universitatea sportivă.

„E greu de făcut, am desființat și board-ul. Fiul meu se întâlnea o dată pe lună cu toți ăștia de la Los Angeles, de la San Francisco, de la Boston, de la Milano. Adică am vrut să facem o treabă… Sunt alte priorități iar, din păcate, politicienilor noștri le e frică pentru toate dosarele care apar peste noapte pentru unul, pentru altul pentru corupție. După părerea mea, DNA-ul, ăștia de la Fisc cu corupția, pe noi ne-au nenorocit. Ne-au pus o talangă de gât cu „Corupție””, a subliniat Ion Țiriac.

Te-ar putea interesa și: