Timișoara, al doilea maraton pentru vaccinare! Trebuie precizat că în cadrul primului maraton de acest tip organizat în oraș ș-au vaccinat peste 6.700 de persoane.

“O vedem ca pe un mare pas pentru libertatea timișorenilor, să ne revedem cu prietenii în cluburi, să redeschidem România și să ne recâștigăm viețile”, a declarat Cristian Oancea, manager al Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Timișoara, al doilea maraton pentru vaccinare! Va dura mai multe zile

Un al doilea maraton de vaccinare va avea loc la Timişoara, în perioada 4-11 mai. Evenimentul este organizat de Spitalul Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Victor Popescu”.

În cadrul maratonului vor fi folosite doze de ser de la Pfizer.

“În centrul de vaccinare organizat de către Spitalul Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Victor Popescu” Timişoara, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, se va efectua vaccinarea maraton cu program de funcţionare în regim de 24/24 h a persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al unităţii medicale.

Vaccinarea va începe în 4 mai, la ora 08.00, şi se va desfăşura utilizând doze de vaccin Pfizer.

Persoanele doritoare se vor putea prezenta fără o programare în platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19, potrivit news.ro.

6.722 de oameni vaccinați la primul maraton al vaccinării din oraș

Totodată, persoanele vaccinate vor fi înregistrate direct în Registrul electronic naţional al vaccinărilor şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

În cadrul Spitalului Militar Timişoara funcţionează două centre de vaccinare împotriva COVID-19, situate pe strada Nera nr. 2-4 Timişoara: unul pentru vaccinarea cu serurile Pfizer/Moderna şi unul destinat vaccinării cu ser AstraZeneca.

În cadrul primului maraton al vaccinării care a avut loc la Timişoara, în urmă cu o săptămână, s-au vaccinat 6.722 de oameni.

Evenimentul a demarat vineri, 23 aprilie, la Centrul Regional de afaceri Timișoara și s-a încheiat în dimineața zilei de luni, 26 aprilie.

Medici, asistenți, studenți din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara și-au unit forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei.