Bucureștiul are de acum, după Timișoara, o stație Supercharger pentru mașinile electrice Tesla. Conform anunțului făcut pe site-ul oficial al constructorului auto, această stație dispune de șase fluxuri de încărcare cu o capacitate maximă de 250 kW și este funcțională în orice zi a săptămânii, 24 de ore din 24.

De asemenea, grație amplasării în parcarea subterană a unui mall, permite accesul la magazine, restaurante și grupuri sanitare. Și veștile bune nu se opresc aici, pentru că alte două stații vor fi inaugurate în viitorul apropiat la Pitești și Sibiu.

Datele oficiale arată că peste 2000 de mașini electrice au fost înmatriculate până acum în România, cererea fiind în creștere datorită avantajelor pe care le oferă șoferilor.

Tesla, investigată în SUA după un accident legat de Autopilot

Pe de altă parte, Administraţia pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzile Naţionale din SUA a anunţat că a lansat o nouă investigaţie împotriva Tesla, în urma unui accident fatal al unui automobil fără şofer al companiei, produs în Spring, Texas, produs weekendul trecut, relatează CNBC.

Doi bărbaţi au murit în urma accidentului, sâmbătă noaptea. Potrivit multiplelor declaraţii făcute de poliţişti, se pare că nimeni nu se afla la volanul automobilului Tesla.

Vehiculul electric, un Tesla 2019 Model S, s-a ciocnit de un copac şi a luat foc. O persoană a fost găsită pe scaunul pasagerului din faţă, iar alta era pe bancheta din spate a vehiculului.

Poliţia şi NHTSA nu şi-au încheiat investigaţiile. Un raport preliminar nu este concludent şi rămân întrebări dacă sistemele avansate de asistenţă a conducătorului auto de la Tesla au fost activate înainte sau în timpul accidentului.

Sistemele companiei sunt comercializate sub numele de marcă Autopilot, Full Self-Driving sau Full Self-Driving beta.

Reacția lui Elon Musk după incident

Elon Musk a avut o primă reacție după acest incident, declarând că, din primele informații, vehiculul nu avea activat sistemul de pilot automat.

“Înregistrările de date recuperate până acum arată că funcţia de pilot automat nu era activată”, a scris luni Musk pe Twitter, în prima reacţie a campaniei la accidentul produs sâmbătă în Texas.

Poliţia a transmis că, pe baza investigaţiilor preliminare, este “sigură în proporţie de 99,9%” că nu se afla nimeni la volan, conform Wall Street Journal.

În postarea sa de pe Twitter, Musk a evidenţiat faptul că şoseaua pe care circula maşina nu avea linii de demarcaţie, de care sistemul are nevoie pentru a se activa.

Recomandările oficiale ale Tesla menţionează că funcţia de pilot automat de pe maşinile sale reduce sarcinile şoferului, dar ar trebui să fie folosită doar cu un şofer pe deplin atent, care este cu mâinile pe volan şi este pregătit să preia oricând controlul.

Sursa foto: Twitter.com/Tesla