In perioada 7 aprilie – 17 aprilie se va desfasura oferta publica primara pentru 49,66 milioane de actiuni ale TERAPLAST Bistrita SA, având Drepturi de Alocare atasate, la un interval de pret de 1 – 1,4 lei/actiune.

“Listarea la bursa a pachetului de 20% din actiunile TERAPLAST are ca scop atragerea de fonduri pentru realizarea investitiilor pe care compania intentioneaza sa le faca anul acesta.

Fondurile obtinute în urma ofertei publice vor fi folosite pentru cresterea capacitatilor de productie, extinderea portofoliului de produse si relocarea facilitatilor de productie într-un parc industrial nou. Aceasta extindere este absolut necesara datorita cresterii rapide a cererii pentru produsele noastre.” a declarat Emanoil Viciu, Directorul General al TERAPLAST.

Actiunile TERAPLAST Bistrita, având drepturi de alocare atasate, pot fi subscrise la sediile Raiffeisen Bank si Raiffeisen Capital&Investment.

Subscrierile sunt asteptate în zilele lucratoare intre orele 9:00 – 15:00 pe toata durata ofertei cu exceptia ultimei zile când programul de subscriere se va încheia la ora 13:00.

Comisionul la subscrierea de actiuni TERAPLAST Bistrita prin Raiffeisen Bank si Raiffeisen Capital&Investment este zero. Alocarea actiunilor si drepturilor de alocare este pro-rata. Sumele rezultate din suprasubscriere vor fi returnate investitorilor pâna la data de 24 aprilie.

În oferta publica TERAPLAST Bistrita se vor folosi Drepturile de Alocare, tranzactionarea propriu-zisa urmând astfel sa inceapa dupa aproximativ 3 zile de la data decontarii. Astfel, investitorii nu vor mai trebui sa stea cu banii blocati timp de doua luni pâna la listarea actiunilor si isi vor putea lichidiza investitia chiar de la sfârsitul lunii aprilie.

Dupa inregistrarea majorarii de capital la Depozitarul Central, Drepturile de Alocare se convertesc in actiuni nou emise conform procesului urmat la Transgaz.

Data: 31 martie 2008

Sursa: TERAPLAST