Oferta publica primara initiala de actiuni TERAPLAST S.A. avand atasate drepturi de alocare s-a incheiat vineri cu suprasubscriere.

Sumele subscrise au fost de 56,04  milioane RON raportate la o valoare a ofertei de 49,6 milioane RON. Investitorii au subscris un numar de 51,43 milioane de actiuni, fata de 49,64 milioane de actiuni oferite.

Pretul de oferta a fost stabilit, potrivit algoritmului descris in prospect, la 1 RON/actiune. Sumele aferente suprasubscrierii vor fi returnate investitorilor pana joi, 24 aprilie. 

Oferta primara TERAPLAST este cea mai mare de la inceputul acestui an din Romania, fiind intermediata de Raiffeisen Capital&Investment (RCI).

Oferta a fost subscrisa in proportie de circa 61% de investitorii romani si  39% de investitori institutionali straini, distributie similara celei de la Transgaz, refelectand increderea investitorilor straini in calitatea Teraplast. 

In urma ofertei, compania a ridicat 49,6 milioane de RON (echivalentul a 13,8 milioane EUR), suma ce va fi folosita pentru realizarea programului de investitii al companiei in perioada 2008 – 2013, inclusiv pentru planul de relocare a facilitatilor de productie.  

Din punct de vedere numeric, cei 421 de investitori din cadrul ofertei reprezinta un nivel ridicat pentru contextul actual de piata, de circa 9% din numarul total de conturi active in aceasta perioada la Bursa de Valori Bucuresti.  

Data: 21 aprilie 2008

Sursa: Teraplast