Tensiuni la nivel mondial! Un nou război riscă să izbucnească. Nu s-au mai efectuat astfel de exerciții din 1993

Japonia a anunțat că forțele terestre ale țării vor desfășura exerciții la nivel naționa, în care sunt implicate toate unitățile armatei. Este de menționat faptul că astfel de exerciții militare nu au mai fost desfășurate din 1993, după încheierea Războiului Rece.

The Japan Times informează că exercițiile ar urma să aibă loc între septembrie și noiembrie. Exercițiile militare, care vor avea loc în toată țara, vin pe fondul agresivității maritime a Chinei, devenintă o preocupare majoră de securitate națională.

Armata franceză va participa la exercițiile militare

Japonia dorește să consolideze abilitatea forțelor armate ale țării pentru a apăra insulele de acțiunile maritime intensificate ale Chinei. Alături de armata japoneză, la exerciții va participa și armata franceză.

Amintim că, în febrarie, China a adoptat o lege care permite pazei sale de coastă să folosească arme împotriva navelor străine despre care se crede că intră în mod ilegal în apele sale. China revendică insulele nelocuite aflate sub control japonez.

Din luna februarie, Japonia a început consultările cu Statele Unite ale Americii, dar și cu alte țări cu privire la o posibilă agresivitate crescută în mările Chinei de Sud și de Est.

Exercițiu comun cu SUA și Franța

Reprezentanții armatei terestre a Japoniei au anunțat, joi, că din luna mai vor organiza un exercițiu comun cu Corpl de Marină al SUA și cu armata franceză, pe teritoriul Japoniei. Luna mai va marca prima oară când forțele terestre japoneze vor desfășura exerciții în Japonia, la care participă armata franceză.

Japonia a decis să-și intensifice eforturile de consolidare a cooperării în domeniul apărării și cu alte țări, nu numai cu SUA.

Sursă foto: Dreamstime