Înainte să se transforme într-un jucător de top, Pouille, tenismen manageriat de Ion Ţiriac, a trecut printr-un drum bătătorit, înainte, de alte talente ale sportului alb. A luat-o de jos, cu turnee ITF şi challenger, iar la unele dintre ele, jucate în România, a dat peste practici care au devenit din ce în ce mai folosite în ultimii ani în circuitul profesionist: „În urmă cu ceva ani am jucat câteva challenger-uri în România. De la început au apărut în jurul meu patru sau cinci persoane care într-o zi mă susţineau până la moarte, iar a doua zi erau împotriva mea.

Mi-au oferit bani pe Facebook şi pe alte reţele sociale pentru a pierde, dar nu am răspuns niciodată acestor propuneri. Singurul mod în care poţi triumfa este să munceşti. Pot să înţeleg că sunt unii jucători care se lasă cumpăraţi cu 5.000 de euro pentru că în astfel de competiţii, dacă se impun, primesc o cantitate mai mică de bani.

E uşor de pariat, mai ales în ţările din Est. Casele de pariuri aduc bani, dar sunt multe lucruri ascunse în spatele lor. Trebuie eliminată influenţa acestora în viitor”, a declarat Pouille, pentru publicaţia franceză RMC Sport.

Între 2013 şi 2014, Lucas Pouille a luat parte la turneele challenger de la Braşov şi Arad, dar şi la un turneu din categoria ITF, la Galaţi. A ajuns într-o semifinală şi un sfert de finală, a pierdut o dată în primul tur, iar cea mai importantă performanţă a sa pe tărâm românesc a fost finala jucată în 2014, la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, şi pierdută în faţa spaniolului Fernando Verdasco.

SURSA: Mediafax