Tender S.A., aflata in proprietatea omului de afaceri Ovidiu Tender, a vandut astazi un pachet de 5,06% din compania Prospectiuni SA Bucuresti catre un fond strain de investitii, la pretul de 230 lei pe actiune. 

Omul de afaceri a declarat pentru „Capital” ca a vandut actiunile fondului de investitii in principal din dorinta de a creste increderea investitorilor in societate si de a asigura o reala transparenta a acesteia pe piata. El a precizat ca in perioada urmatoare ar putea vinde alte cateva procente, insa in nici un caz pachetul majoritar de actiuni. 

Valoarea tranzactiei este de aproximativ 6,4 milioane de euro. In afara de ea, au mai avut loc in piata mai multe tranzactii care au totalizat circa 11 milioane de euro cu actiunile Prospectiuni SA. 

Inainte de aceasta tranzactie, actionarii companiei erau Tender SA, cu 85,93% din capitalul social, SIF Muntenia, cu 12%, restul titlurilor fiind libere la tranzactionare. 

Pretul de inchidere de astazi a fost de 293 de lei pe actiune, cu 17,20% mai mare decat cel din ziua precedenta, iar valoarea de piata a companiei a ajuns, in aceste conditii, la 162 de milioane de euro.

 

Sursa: Capital 04 Iunie 2007