Temperaturi șoc de 1 Decembrie! Vremea face ravagii în toată țară. Prognoza meteo ANM

Astăzi, 1 Decembrie, vremea va fi deosebit de rece și friguroasă. În unele zone ale țării se vor semnala condiții de lapoviță și ninsoare. Cei de la ANM avertizează că vremea își va face de cap în toată țara. Dimineața și noaptea se vor semnala condiții de ceață, asociată cu chiciură. În Dobrocea se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, dar și condiții de polei.

Vântul va sufla slab, cu intensifivări în sudul Banatului și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, iar minimele între -13 și – 2 grade.

Temperaturile vor fi scăzute, chiar spre -10 grade în estul Transilvaniei și în zona de munte, iar la București  se vor înregistra -2…-3 grade Celsius. La munte vor predomina ninsorile unde deja a apărut primul strat de zăpadă.

În Banat, până mâine, temperaturile se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 4 grade.

În Crișana, în prima parte a zilei, valorile termice  se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 3 grade.

În Transilvania, temperaturile se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 1…2 grade.

La fel se va întâmpla și în Maramureș, unde vor fi temperaturi sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 2 grade.

Temperaturi șoc de 1 Decembrie! Vremea face ravagii în toată țară. Prognoza meteo ANM

În Moldova, valorile termice vor avea media în jurul a 2 grade iar în Dobrogea, vor fi de 2…3 grade. Totuși, până vineri acestea vor fi în creștere spre medii în jurul a 13 grade.

În Muntenia, vremea va fi rece în primele zile din decembrie, cu o medie a maximelor în jurul a 2 grade, iar a minimelor de -5…-3 grade, apoi se va încălzi semnificativ.

Vremea va fi rece în primele zile din această lună, cu o medie a maximelor de 2…3 grade și în Oltenia, iar a minimelor de -5…-4 grade, apoi se va încălzi semnificativ.

Bucureștenii se vor confrunta cu o vremea care se anunță rece. În cursul dimineții de astăzi meteorologii anunță ceață, în special la primele ore ale dimineții și noaptea. Vântul va sufla slab, până la moderat, iar maximele se vor situa în jurul valorile de 2 grade, minimele fiind de -5 până la -4 grade.

La munte, până în weekend, media valorilor termice va fi în creștere de la -5 grade, spre 4…5 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 1…2 grade.

La mare, vor predomina ninsorile în zona litoralului, însoțite de ploai slabe sau lapoviță.

Temperaturi șoc de 1 Decembrie! Vremea face ravagii în toată țară. Prognoza meteo ANM