Vineri, vremea va continua să se încălzească, însă dimineața va fi în continuare deosebit de rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare îndeosebi în prima parte a intervalului în regiunile vestice, centrale și nordice,iar noaptea cu precădere în cele sudice și nord-estice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziuala munte, în special pe creste, iar pe suprafețe restrânse și la viteze mai mici și în estul teritoriului.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea vor fi cuprinse între 10 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -7 grade. Dimineața și noaptea, local cu o probabilitate mai mare în centrul țării și în dealurile subcarpatice și doar izolat în rest se va forma brumă, iar în zonele joase de relief pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

În Capitală vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi, însă dimineața va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil, mai multsenin ziua, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de2…4 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Cum va fi vremea în weekend

Sâmbătă, temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporarepe parcursul zilei și în primele ore ale nopții în centrul, nordul și nord-estul teritoriului, unde doar pe suprafețe micitrecător se vor semnala precipitații slabe.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, la munte vor fi mixte, iar la altitudinimari va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări din a doua parte a nopții în regiunile sud-estice precumși în zona Carpaților de Curbură și local în Carpații Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 19grade, iar cele minime între -2 și 7 grade. Noaptea, în regiunile intracarpatice izolat se va forma brumă.

În București temperaturile vor înregistra valori normale pentru această perioadă. Temperatura maximă urmând a fi de17…18 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.

Duminică în schimb, vremea va fi vântoasă local în sudul și estul țării precum și la munte, viteze mai mari la rafală urmând a se înregsitrape parcursul zilei. În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat, pe suprafețe restrânse cu unele intensificări în Câmpia de Vest.

De asemenea, se constată o schimbare semnificativă de temperatură. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între8 și 18 grade, iar cele minime între -6 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Spre sfârșitul intervalului,local se va forma brumă, cu o probabilitate mai mare în centru, nord și nord-est.

Și în Capitală vremea se va răci ușor, iar pe parcursul zilei va fi vântoasă. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 1…2 grade,mai scăzută în zona preorășenească.