Netflix a publicat rezultatele pentru trimestrul trei, iar conform acestora numărul total de abonați din SUA este de 31,1 milioane, eclipsând astfel celebrul canal HBO (deținut de gigantul Time Warner), cu 29 milioane de abonați, potrivit Associated Press.
Câștigurile Netflix au crescut de patru ori în trimestrul III, în condițiile în care strategia privind programele originale au ajutat platforma online de streaming video online să atragă peste 1,3 milioane de abonați în ultimul trimestru.
Anul trecut, Netflix avea 25,1 milioane abonați în SUA. La nivel internațional, Netflix are 9,19 milioane de abonați. Platforma a fost lansată recent în Olanda, preţul unui abonament fiind de 8 euro pe lună.
Trimestrul al treilea a coincis cu lansarea a două noi seriale care pot fi văzute doar pe Netflix.
Netflix a raportat un câștig trimestrial de 32 milioane dolari sau de 52 cenți pe acțiune, de peste patru ori mai mult decât înainte cu un an, când câștigul a fost de 7,7 milioane dolari. În același timp, veniturile au urcat cu 22%, la 1,1 miliarde dolari.
Înainte de anunțarea rezultatelor, publicate după clopoțelul de închidere, acțiunile Netflix au crescut cu 6,4%, iar după afișarea rezultatelor, prețul acțiunilor Netflix a explodat, urcând cu încă 10,8%, la 393,3 dolari. În total, valoarea de piață a companiei a urcat cu 18% sau 3,55 miliarde dolari, atingând nivelul record de 23,2 miliarde dolari.
Este impresionant cum o companie cu resurse infinit mai puține decât giganți precum Time Warner reușește să se impună cu atâta succes în piață. Practic, Netflix a ajuns să valoreze mai mult de o treime din capitalizarea Time Warner, de 63,4 miliarde dolari.
Netflix este una din acțiunile revoluționare din acest an de pe Wall Street, crescând de la începutul anului cu peste 325%, în timp ce Time Warner s-a apreciat cu 38%.
Netflix este o companie care oferă abonaţilor posibilitatea vizionării de filme şi seriale online. Foarte populară în Statele Unite, platforma video s-a extins rapid în peste 40 de ţări, Olanda fiind cea de-a 41-a ţară.  În Statele Unite, Netflix oferă pentru vizionare o colecţie de peste 10.000 filme şi 3.000 seriale TV, disponibile oricărui cetăţean american cu acces la internet contra unui abonament lunar în valoare de 8 dolari.
Pe Netflix se pot viziona seriale originale precum House of Cards, nominalizat la premiile Emmy, Hemlock Grove, Arrested Development, Orange is the New Black şi Derek, dar şi seriale precum Dexter, Homeland, Lost, Modern Family, Pretty Little Liars, Spartacus şi The Vampire Diaries.