Lenovo a lansat primul său telefon în anul 2010. Compania care a detronat HP, devenind cel mai mare producător de PC-uri din lume, ameninţă în prezent producătorii consacraţi de telefoane mobile inteligente precum LG, Apple sau Samsung.  

Vânzările Lenovo de telefoane mobile au crescut cu 60,6% până la 11 milioane de unități în al doilea trimestru al acestui an. Practic, performanța trimestrială a Lenovo a fost susținută de vânzările de smartphone-uri. Vânzările de smartphone-uri au crescut cu 144% pe an şi au susţinut poziţionarea pe locul 4 în piața smartphone-urilor la nivel mondial, în premieră.

Lenovo continuă să se bazeze foarte mult pe piața sa de origine din China care reprezintă peste 95% din vânzările sale. Lenovo este al doilea cel mai mare producător de telefoane inteligente din China.

Rămâne o provocare pentru Lenovo să se extindă în afara Chinei, deoarece are nevoie sa-si consolideze canalul direct, precum și relația cu furnizorii de servicii de comunicații, consideră analiştii Gartner.

Lenovo a înregistrat venituri de 8,8 miliarde de dolari în primul trimestru fiscal încheiat în iunie. Compania a livrat 12,6 milioane de computere până în iunie, iar oficialii companiei au anunţat că pentru prima dată livrările de smartphone-uri şi tablete combinate le-au depăşit pe cele de PC-uri.