Firma Chefjet prezintă la CES 2014 două imprimante capabile să fabrice dulciuri, care în mod normal ar fi greu de replicat, scrie BBC. O imprimantă este capabilă să fabrice dulciuri precum ciocolată şi costă 5.000 de dolari, iar alta poate crea dulciuri multicolore şi costă dublu. Dulciurile sunt create prin împrăştierea unui strat fin de zahăr peste care se stropeşte apă,  creându-se forme inedite.

 Şeful companiei Avi Reichental consideră că aceste imprimante 3D ar putea fi folosite cu succes de cofetari şi bucătari. Compania mai comercializează şi alte imprimante care pot printa orice fel de obiect de la piese de şah, la rame de ochelari, legitimaţii sau carcase pentru orice fel de dispozitiv.

Anul acesta peste 30 de firme prezintă imprimante 3D la CES 2014.

Armata americană foloseşte deja imprimantele 3D

În bazele militare izolate din Afghanistan, specialiştii folosesc replicatori precum cei din Star Trek, imprimante 3D capabile să fabrice pe loc orice tip de obiecte, de la piese pentru vehicule până la noi tehnologii. Până acum, armata SUA deţine deja 2 laboratoare dotate cu astfel de maşini, amplasate în baze militare din Afghanistan. Un al treilea laborator este în curs de dezvoltare, urmând să fie finalizat în această vară.
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/x6WzyUgbT5A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>