Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, consideră că, în această perioadă de criză, Guvernul nu ar mai trebui să se teamă de depăşirea deficitului bugetar. „Nu trebuie ţinut cont nici de ceea ce spune UE, nici, eventual, FMI”, spune fostul preşedinte al Senatului.

Tăriceanu mai spune că autorităţile mai trebuie să ţină cont şi de un alt aspect foarte important pentru sistemul economic şi financiar din România: băncile trebuie menţinute în stare de funcţionare, iar dobânda de referinţă ar trebui adusă cât mai aproape de zero.

„Abandonarea inhibiţiei privind depăşirea deficitului bugetar. Nu trebuie ţinut cont nici de ceea ce spune UE, nici, eventual, FMI, cu toate că aceste instituţii au adoptat o atitudine mult mai relaxată, foarte relaxată faţă de deficitele bugetare.

Un element foarte important este cel legat de menţinerea în stare de funcţionare a băncilor şi scăderea dobânzii de referinţă. Ar trebui adusă cât mai aproape de zero”, a declarat preşedintele ALDE, potrivit stiripesurse.ro.

Un document foarte vag, care nu lămureşte mare lucru

Recent, liderul ALDE se declara nemulţumit de decretul prezidenţial prin care se decreta starea de urgenţă.

„Preşedintele României a decretat stare de urgenţă în România. A făcut-o târziu şi printr-un document foarte vag, care nu lămureşte mare lucru. Mă îngrijorează că suntem nevoiţi să ne punem toată speranţa într-un Guvern care nu a performat nici în vremuri normale şi nu ştiu cum o să facă faţă acum. Mie mi se pare că domnul Iohannis a făcut rapid trei paşi în spate şi vrea să se extragă din gestionarea crizei. Doar aşa îmi explic decretul ceţos pe care l-a semnat locatarul de la Cotroceni”, a scris Tăriceanu, marţi, pe pagina sa de Facebook.