'La actuala ediţie a Târgului de Joburi Work&Travel SUA participă 30 de studenţi din Iaşi, Timişoara, Cluj şi Bucureşti. Potrivit acordurilor pe care le avem cu partenerii de peste ocean, există joburi disponibile în oraşe precum San Francisco, North Carolina sau Michigan. Pe lista de joburi figurează posturi de cameristă, chelner, lucrător comercial sau fotograf, iar retribuţia financiară este cuprinsă între 8,5 şi 10 dolari pe oră. În general se lucrează opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, însă există posibilitatea efectuării de ore suplimentare şi primirii de bacşiş – ceea ce îi aduce studentului venituri suplimentare. Sperăm ca toţi studenţii care participă la târg să treacă de etapa interviului individual cu angajatorii, şi să plece, între 15 iunie şi 1 iulie a.c., la muncă în SUA', a afirmat Mihaela Mihalte, coordonator de program pentru SUA în cadrul firmei USTravel.

Potrivit acesteia, târgul este adresat tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani, care sunt înscrişi la universităţi de stat, cursuri de zi şi care cunosc limba engleză la nivel mediu spre avansat. Conform regulamentului programului, cheltuielile de transport, cazare şi masă vor fi suportate de fiecare student în parte.

Agenţia de recrutare USTravel organizează sâmbătă, la Bucureşti, târgul de job-uri Work & Travel SUA 2014, un eveniment dedicat studenţilor români care vor să muncescă în Statele Unite al Americii, pe perioada vacanţei de vară.

Târgul de Joburi Work&Travel SUA 2014 va reuni deopotrivă reprezentanţi ai marilor companii din SUA, precum şi persoanele interesate să-şi petreacă o vară în SUA, muncind.

Acest târg este adresat tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, care sunt înscrişi la universităţi de stat, cursuri de zi şi vorbesc engleza de nivel mediu spre avansat şi care doresc să acceseze un job în Statele Unite al Americii.

Potrivit organizatorilor, vor participa angajatori atât de pe Coasta de Est cât şi de pe Coasta de Vest.

Tipurile de job-uri oferite sunt cele din domeniul ospitalităţii iar durata contractului este de 3 luni. Salariul începe de la 7 dolari pe oră până la 12 dolari, posibilitatea de bacşiş fiind inclusă.

În cadrul acestui târg, participanţii vor avea acces la toate detaliile privind programul Work&Travel SUA direct de la angajatorii americani şi vor avea parte de interviuri directe cu angajatorul.

USTravel este o organizaţie care se adresează tinerilor, în special studenţilor dornici de un schimb cultural international de tip Work and Travel, Work&Study, Teach in sau Internship. Încă din anul 2005, organizaţia pune la dispoziţia tinerilor locuri de muncă în USA şi Canada, Spania, Grecia, Marea Britanie, Islanda sau Franţa şi de anul acesta a introdus noi programe în grilă, respectiv Teach in Thailanda, Work&Travel Islanda, Work&Travel Mexic, Work in Singapore.

USTravel are birouri atât pe teritoriul României şi anume la Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bucureşti, dar şi pe teritoriul Republicii Moldovei la Chişinău şi Ungheni cât şi în Uzbekistan la Tashkent.

SURSA: Agerpres