Ultimul burger McDonald’s s-a vândut în Islanda în 31 octombrie 2009.  Numele cumpărătorului – Hjörtur Smárason. Cele trei restaurante McDonald's din Islanda au fost închise după ce profiturile înregistrate de proprietarul francizei au scăzut dramatic ca urmare a crizei financiare mondiale. Toate cele trei restaurante se aflau în capitala ţării, Reykjavik.

În 2009, un Big Mac se vindea în Reykyavik cu 5.29 de dolari, însă, pentru a înregistra profit, compania ar fi trebuit să-l vândă cu 6.36 de dolari. Acest lucru ar fi făcut ca burger-ul vândut în Islanda să fie cel mai scump din lume, depăşindu-l pe cel din Elveţia, care costa 5.75 de dolari. McDonald's a intrat pe piaţa din Islanda în 1993.

Islandezii rămân de mulţi ani deţinătorii a două recorduri mondiale: în ceea ce priveşte consumul de coca-cola pe cap de locuitor şi în ceea ce priveşte cititul. Dragostea pentru cunoscuta băutură le-a fost inoculată de Pentagon, care după război a deschis în această ţară o bază militară, iar pentru cuvântul tipărit – de poziţionarea geografică.