Poliția a descoperit camere video ascunse în uscătoarele de păr, în întrerupătoare, televizoare, aparate de aer condiționat și ceasuri de perete. Imaginile erau urmărite în direct pe internet, contra unui abonament lunar. Din luna noiembrie a anului trecut şi până acum câteva zile, 4.000 de oameni s-au înscris pe site-ul unde îi puteau urmări în direct pe cei din camerele de hotel spionate. Abonamentul lunar este în jur de 45 de dolari.

Privitorii sunt profesori, medici, pastori, oficiali guvernamentali, poliţişti şi chiar un judecător. Ei sunt condamnaţi în general la plata unor amenzi sau la închisoarea cu suspendarea. Manifestantele reclamă pedepse mai dure şi închiderea site-urilor care difuzează aceste înregistrări video.

Fenomenul a dus la cele mai mari mişcări de stradă ale femeilor din istoria ţării. Zeci de mii de femei au cerut pedepse mai dure pentru cei care filmează fără a avea permisiunea.

Lucruri stranii pe care trebuie să le știi despre Coreea de Sud

Coreea de Sud este cea mai mare piaţă pentru chirurgie plastică. Se estimează că o treime din femeile din această ţară au suferit o astfel de intervenţie.

În această absolut toate restaurantele livrează la domiciliu, inclusiv McDonald’s, însă doar 3% din populaţie este supraponderală, iar magazinele care se găsesc în cele mai mar mall-uri din lume se închid la 4 dimineaţa.

Republica Coreea are o suprafață de 99.678 km pătrați și o populație de 49.115.196 locuitori. Coreea este împărțită în 9 provincii (Cheju-do, Cholla-bukto-Nord, Cholla-namdo-Sud, Chungchong-bukto, Chungchong-namdo, Kangwon-do, Kyonggi-do, Kyongsang-bukto, Kyongsang-namdo) și 7 orașe metropolitane (Incheon, Gwangju, Busan, Seul, Daegu, Daejeon, Ulsan).

Principalele orașe ale țării sunt: Busan (3.216.000 loc.), Incheon (2.685.000 loc.), Daegu (2.244.000 loc.), Daejon (1.564.000 loc.), Gwangju (1.536.000 loc.)

Cu cei aproape 10 milioane de locuitori, Seul este astăzi al zecelea mare oraș al lumii, impresionând călătorul prin modul în care trecutul și prezentul coexistă. Palatele cu vechime de secole, templele sau zonele culturale tradiționale, sunt mărturii ale trecutului istoric și cultural al acestei țări, multe dintre ele fiind incluse pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Orașul este nu numai capitala administrativă a țării, ci și centrul său politic, economic, cultural și educațional.

Doar 3,2% dintre sud-coreenii au probleme cu greutatea, fiind unul dintre cele mai scăzute procentaje din lume.

În Coreea consumarea alcoolului în public este legală.

Când numele unei persoane este scris cu cerneală roşie înseamnă că este pe moarte sau a decedat deja.
În 2012 a fost inaugurată prima închisoare cu gardieni roboţi în oraşul Pohang. Roboţii păzesc şi zona demilitarizată de la graniţa cu Coreea de Nord şi sunt folosiţi şi pe post de profesori .

Coreenii iubesc shoppingul. Aici se găsesc cele mai mari malluri din lume, iar magazinele sunt deschise până la 4 dimineaţa în timp ce restaurantele, barurile şi cafenelele se închide la 11.00 P.M.

StarCraft este un joc video care a prins foarte bine în Coreea. Jumătate din toate titlurile vândute la nivel global au fost achiziţionate de coreeni.

14% dintre copii cu vârste între 9 şi 12 ani sunt dependenţi de internet conform datelor autorităţilor. În 2011 a fost dată o lege care împiedică minori sub 16 ani să acceseze site-urile de jocuri.

Peste 90% din populaţie deţine un telefon inteligent. În rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani rata de penetrare este de 98%.