Samsung a lansat modelele ATIV Q pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a se bucura atât de sistemul de operare Windows cât și de Android. ATIV Q le permite acestora să experimenteze atât Windows 8, cât și Android (Jellybean 4.2.2) pe același dispozitiv. Utilizatorii vor avea acces la aplicațiile Android prin intermediul Google Play și vor putea transfera fișiere și documente de pe Windows 8 pe Android, fiind echilibrul perfect între mobilitate și perfomanță de calcul.

ATIV Q oferă un suport inovator care permite transfomarea tabletei în 4 moduri diferite. Pentru o utilizare uşoară, utilizatorii pot plia ecranul peste tastatură. Ecranul conectat vertical la tastatură transformă device-ul într-un laptop. În plus, ecranul poate fi reglat în unghiul cel mai potrivit, pentru vizionarea celor mai clare imagini. ATIV Q este, de asemenea, extrem de subțire și ușorc, cântărind 1,29 kg și având doar 13,9 mm.

Ativ Q introduce cea mai mare rezoluție din lume, datorită ecranului QHD+ (3200×1800) de 13,3 inch. Dispozitivul are o densitate a pixelilor de 2,8 ori mai mare (275ppi) decât dispozitivele full HD, pentru a produce cele mai clare imagini, cu detalii perfecte.

ATIV Tab 3

Tableta este cea mai subțire din lume din gama device-urilor care ruleză cu Windows 8, fiind la fel de subțire ca smartphone-urile populare și având design-ul premium, caracteristic gamei GALAXY. ATIV Tab 3 are 8,2 milimetri grosime și 550 g, iar bateria are o autonomie de 10 ore. Noul model ATIV Tab 3 cu sistemul de operare Windows 8 poate rula programe și aplicații Windows, având instalate pachetele Office Home & Student.