Potrivit unui anunţ publicat pe SEAP, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere contractează servicii pentru întocmire documentaţii cadastrale, rapoarte de evaluare şi asigurare servicii juridice de asistenţă şi reprezentare în vederea exproprierii imobilelor necesare proiectării şi execuţiei Autostrăzii de centura Bucureşti, sector Centura Sud km 52+770 – km 100+900. Contractul acord-cadru prevede servicii de cadastru, consultanţă şi evaluare pentru imobile şi terenuri de pe raza localităţilor aflate în judeţul Giurgiu: Joiţa, Bolintin Deal; judeţul Ilfov: Dragomireşti Vale, Ciorogârla, Domneşti, Clinceni, Bragadiru, Măgurele, Jilava, Darăşti, 1 Decembrie, Vidra, Berceni, Popeşti Leordeni, Glina şi Cernica.
“Autoritatea contractantă optează pentru achiziţia ulterioară de noi servicii similare de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câştigătoare în cadrul prezentei proceduri de achiziţie publică în cuantum de 2,29 milioane lei, fără TVA, valoarea reprezentând 50% din valoarea estimată a contractului. Valoarea estimată totală a contractului (inclusiv servicii similare) este de 8,073 milioane lei, fără TVA”, conform anunţului de licitaţie.
Durata contractului acord-cadru este de 31 de luni începând de la data atribuirii. Proiectul este finanţat din bani europeni, prin POIM 2014-2020 şi bugetul de stat.
Se va organiza licitaţie deschisă, criteriile de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preţ. Nu se va organiza o licitaţie electronică, termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 29 ianuarie 2018, iar dată limită de evaluare a ofertelor este 22 februarie 2018.

Orban visa gata autostrada-centură în 2011

În vara anului 2007, în mandatul ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, oficialii de la Compania de Drumuri au pregătit documentaţia şi o hartă cu viitoarea centura a Capitalei la nivel de autostradă, cu o lungime totala de circa 100 de kilometri. Drumarii au dorit să construiască în concesiune această autostradă şi să introducă taxe, proiectul trebuia să fie gata în 2011.
În 2014 s-a reluat proiectul de construcţie a unei autostrăzi în jurul Capitalei, Compania de Drumuri gestiona procedura pentru „concesiunea de lucrări publice, proiectare, construcţie, finanţare, operare şi întreţinere a autostrăzii de centură sud a Capitalei şi întreţinerea autostrăzilor Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa“. Valoarea proiectului era estimată la peste 2 miliarde de euro, fără TVA.
Fostul ministrul al Transporturilor, Răzvan Cuc a făcut a treia încercare, la începutul acestui an, oficialii CNAIR au reluat procedurile pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii centurii de sud Bucureştiului, care va face legatura între A1si A2. Centura de sud la nivel de autostradă va avea o lungime de 52 de km, iar valoare lucrărilor se ridică la aproximativ 580 de milioane euro.