Un reportaj foto realizat de cei de la portal.metrouusor.com la Pasajul Basarab arată că lucrarile continuă şi în prezent.

Conform portal.metrouusor.com, lucrările de realizare a nodului intermodal de la Pasajul Basarab urmează să se finalizeze la mijlocul acestei luni. La ora actuală se lucrează la finisaje şi la montarea ultimelor două scări fixe din zona Gara Basarab. Nodul de acces cuprinde staţia de tramvaie de pe pasajul Basarab, terminalul Basarab, gara Basarab şi Gara de Nord.

Pasajul Basarab este construit de compania spaniolă FCC Construction împreună cu compania italiană Astaldi. Costurile realizării pasajului au fost estimate inițial la 60 de milioane euro, ulterior au urcat la 210 milioane euro, iar în final au ajuns în la 255 de milioane de euro.

Pasajul Basarab are aproape 2 kilometri, iar punctul principal este podul hobanat din zona gării CFR Basarab (susținut de cabluri conectate la piloni). Pilonii care au o înălțime de 84 de metri sunt prinși de către 60 de hobane (3.000 de cabluri) care susțin un tablier cu lățimea de 44 de metri, acest lucru find un record în Europa.