Președintele american a declanșat o agitație sugerând că l-a crezut pe omologul său rus Vladimir Putin atunci când a spus că Rusia nu a intervenit în alegerile din 2016.

Cei doi lideri au discutat pe scurt despre acuzațiile la întâlnirea Asia-Pacific. Serviciile americane au ajuns la concluzia că Rusia a încercat să influențeze votul în favoarea domnului Trump.

 “De fiecare dată când el [Putin] mă vede îmi spune –nu am făcut asta-, și îl cred când îmi spune asta asta. Cred că este foarte insultat de aceste acuzații, care nu reprezintă un lucru bun pentru țara noastră.”, le-a spus Trump reporterilor.

De asemenea, Trump a discreditat figurile cheie din comunitatea americană de informații, care au concluzionat în ianuarie că a avut loc o intermediere rusească, inclusiv fostul șef al serviciilor secrete naționale, James Clapper, fostul director al CIA, John Brennan, și l-a demis pe șeful FBI James Comey.

Agențiile americane de informații cred că Rusia a încercat să-l ajute pe domnul Trump să câștige președenția prin hacking și eliberarea e-mailurilor care au dăunat adversarei  sale Hillary Clinton.

În timp ce hackerii ruși sunt suspectați de implicare, nu a existat o legătură concludentă cu Kremlinul.

Consilierul special, Robert Mueller, investighează în prezent dacă există vreo legătură între Rusia și campania Trump. Ambii au negat că a existat o complicitate.