„Nu recunoaştem încercarea Rusiei de a anexa Crimeea”, a declarat oficialul american, precizând că sancţiunile SUA „vor rămâne în vigoare până când Rusia va înapoia Ucrainei (regiunea) Crimeea”, relatează agenţia de ştiri Bloomberg, citată de mediafax.ro

Sanders a adăugat că SUA „sunt de acord să fie în dezacord cu Rusia în această privinţă”.

Preşedintele american Donald Trump a sugerat vineri că recunoaşterea de către SUA a anexării regiunii Crimeea ar putea fi un subiect al întrevederii sale cu omologul său rus, Vladimir Putin, ce urmează să aibă loc pe data de 16 iulie la Helsinki.

Întrebat dacă SUA vor accepta anexarea regiunii Crimeea de către Rusia, Trump a răspuns: „Vom vedea”.

John Bolton, consilierul lui Trump pentru Siguranţă Naţională, a declarat duminică că „preşedintele spune adesea «vom vedea» pentru a arăta că este dispus să discute cu liderii străini despre o serie de chestiuni şi să audă perspectiva lor”.Întrebat dacă poziţia SUA privind anexarea regiunii Crimeea s-ar putea schimba, Bolton a răspuns: „Vom vedea”.

„Preşedintele face politicile, nu eu fac politicile”, a adăugat Bolton.

La finele săptămânii trecute, oficialii de la Kremlin au anuntat că la întâlnirea celor doi lideri mondiali de la Helsinki, care va avea loc la jumătatea acestei luni, acest subiect nu se afla pe lista de discuții între Putin și Trump, întrucât peninsula este „o parte inalienabilă a Rusiei”.

„Preşedintele (Putin) a declarat-o de mai multe ori şi le-a explicat interlocutorilor săi: chestiunea Crimeii nu poate fi şi nu va fi niciodată pe agendă pentru că (peninsula) Crimeea este o parte inalienabilă a Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Toate celelalte chestiuni pot fi discutate pentru a căuta posibile puncte de convergenţă”, a adăugat Peskov.