Academia de Pediatrie recomandă să nu fie expuşi la aceste dispozitive minorii care nu au împlinit 2 ani. Studiul a fost efectuat pe baza răspunsurilor date la un set de 20 de întrebări de părinţii unor copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 4 ani internaţi într-o clinică pentru pacienţi cu venituri scăzute. Dintre cei care au răspuns chestionarului, 97 % aveau în casă televizoare, 83 % tablete electronice, 77 % telefoane inteligente şi 59 % acces la internet, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres.

Rezultatele cercetării au relevat faptul că minorii care nu împliniseră un an fuseseră extrem de expuşi la diferite dispozitive electronice: 52 % văzuseră programe de televiziune, 36 % au atins un ecran, 2 % au sunat la telefon, 15 % au folosit o aplicaţie şi 12 % s-au bucurat de un joc video.

Marea majoritate (73 %) a părinţilor au afirmat că îşi lasă copii să se joace cu asftel de dispozitive în timp ce ei se ocupă de probleme domestice, 65 % au spus că îşi calmează micuţii cu asemenea dispozitive, iar 29 % au declarat că le folosesc pentru a-şi adormi fiii sau fiicele. Timpul de utilizare a dispozitivelor electronice creşte rapid cu vârsta, 26 % dintre copiii de până la 2 ani şi la 38 % dintre cei de 4 ani petrecând cel puţin o oră pe zi în acest mod, mai arată studiul prezentat la San Diego.