Zeci de studenţi suedezi au luat cu asalt  săptămâna trecută o fabrică de bere aparţinând Carlsberg din apropierea oraşului Goteborg în încercarea de a-i convinge pe oficialii acesteia să construiască o conductă de bere care să ajungă direct la sediul uniunii studenţilor.

„Sperăm să ne fie îndeplinită cererea cât mai repede”, a declarat Alexander Westerling, conducătorul uniunii studenţilor din cadrul Chalmers University of Technology.

Demonstraţia acestora este o adevărată tradiţie care datează încă din 1959, atunci când uniuniea studenţilor din Chalmers University of Technology a achiziţionat acţiuni ale companiei Pripp & Lyckholm, parte a grupului care opera berăria din Goteborg. Aceasta a fost preluată de Carlberg în anul 2000.

Participaţia achiziţionată a oferit studenţilor un loc în cadrul cadrul întâlnirii anuale a acţionarilor berăriei. Reprezentanţii studenţilor au ales să folosească această oportunitate pentru a cere crearea unui conducte de bere de aproape 100 km de la fabrică până în campus.

Cu toate acestea, construcţiile sunt încă la stadiul incipient. Până acum au fost realizaţi doar 2 metri de conductă, lucrările fiind stopate în anul 1968. Acest lucru i-a infuriat pe studenţii care au decis să îşi facă dreptate printr-un protest în faţa fabricii.

„Am înţeles cererea lor şi vom începe în curând realizarea acestei conducte”, a declarat Göran Orre, purtătorul de cuvânt al fabricii Carlsberg. Acesta a mai adăugat că decizia a fost luată deoarece studenţii Chalmers University of Technology sunt unii dintre cei mai mari consumatori ai berii din fabrica din Goteborg.