COVID provoacă ravagii la nivel mondial. Numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 a depăşit 100 de milioane. Acest lucru se întâmplă la mai puţin de trei luni după ce a fost atins pragul de 50 de milioane de cazuri. Informațiile au fost oferite de Universitatea Johns Hopkins, conform news.ro.

Situația e cu atât mai îngrijorătoare, cu cât noi tulpini ale COVID induc panică. Acestea au fost identificate în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

În urmă cu două luni, au fost aprobate pentru utilizare de urgenţă vaccinuri dezvoltate de mai multe companii. În acest moment sunt deja probleme privind livrarea lor şi, astfel, este întârziată imunizarea.

COVID a dus la milioane de decese

Numărul cazurilor de Covid-19 este de 100,2 milioane. Cel al deceselor asociate înregistrat până în prezent, de 2,15 milioane.

Statele Unite continuă să fie cea mai afectată țară. La exact un an de la depistarea primului caz înregistrează 25,4 milioane de contaminări. Numărul de decese asociate COVID este de 425.119.

Pe locul doi se clasează India. Aici sunt peste 10,6 milioane de cazuri şi mai mult de 153.700 de decese asociate. În Brazilia au fost înregistrate 8,9 milioane de cazuri şi peste 218.800 de decese asociate.

Situație critică în Europa

În Europa, Marea Britanie este cea mai afectată naţiune, cu 3,7 milioane de cazuri şi peste 100.300 de decese. Îi urmează Franţa (3,1 milioane de cazuri), Spania (2,6 milioane) şi Italia (2,4 milioane).

România a înregistrat, de la începutul pandemiei, conform datelor universităţii americane, 715.438 de contaminări şi 17.938 de decese asociate.

Comisia Europeană a venit cu noi măsuri pentru călătoriile în UE. Totodată, Executivul Comunitar nu este de acord cu propunerea cancelarului german, Angela Merkel, de a le interzice. Mai exact, potrivit unui comunicat de presă transmis de Comisia Europeană,”este necesar să se descurajeze puternic călătoriile neesențiale dar, totodată, să se evite închiderea frontierelor sau interdicțiile generale de călătorie și să se garanteze funcționarea neîntreruptă a pieței unice și a lanțurilor de aprovizionare”.