De la primul metru de autostradă, multă lume a crezut că Ștefan Mandachi va ajunge să se implice în politică. Ne-a spus că nu este un obiectiv în Caietul Visurilor sale, însă nici nu a exclus posibilitatea. Din acest motiv, ne-a venit în cap următoarea întrebare:

Care este primul eveniment politic de care îți aduci aminte?

Se pare că trauma revoluției a rămas puternic înrădăcinată în generațiile ce au trăit vremea respectivă sau cel puțin au fost atât de apropiate de evenimente. De atunci au trecut peste 30 de ani, timp în care lucrurile s-au schimbat, însă la multe capitole stăm poate mai prost ca înainte de 89. 

Niște explicații pentru aceste probleme le-a căutat însuși milionarul nostru care este și coperta revistei CAPITAL pentru luna martie. Mandachi a căutat să înțeleagă de ce infrastructura de la noi din țară se află într-o asemenea situație. Ne-a spus că era să moară de multe ori pe drumurile României în timp ce bătea țara dintr-un colț în altul pentru a-și deschide restaurantele.

Astfel, a venit cu o inițiativă. A regizat și produs filmul „30 de ani și 15 minute”, pe care îl descrie ca fiind un „film manifest”. A intervievat 4 foști premieri cu care a vorbit despre problema infrastructurii din România. Proiectul l-a costat peste 200.000 de euro, bani pe care i-a scos din buzunarul său, fără niciun leu finanțare de la stat. Și nu s-a oprit acolo.

Ștefan Mandachi a fost unul dintre cei mai vocali critici ai colapsului în care industria horeca a fost băgată în 2020.  Lipsa de acțiune și de intervenție a mediului politic a făcut antreprenorii să piardă sume uriașe. Dar nu este vorba de sume atât de mult cât este vorba și de oameni. Milionarul sucevean ne-a spus că anul trecut a pierdut oameni foarte buni, cu care lucra de ani de zile, din cauza pandemiei.

 Pe lângă povestea de viață a lui Ștefan Mandachi, ce afaceri are și cum își face banii, în revista CAPITAL din luna martie puteți găsi Suplimentul de Agricultură, articole utilitate pentru antreprenori, analize financiare, istorie economică, interviuri cu milionari și multe alte articole inedite.

Revista este disponibilă la punctele de difuzare ale presei și online pe magazinul agoramag.ro. Lectură plăcută!