Starea de alertă se prelungește! Paștele, plasat sub noi restricții

Florin Cîțu a transmis, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, informațiile respective după ce a fost întrebat cum se vor raporta autorităţile faţă de solicitarea Bisericii Ortodoxe ca restricţiile de circulaţie să fie ridicate în Noaptea de Înviere.

„Mâine este decizia, hotărârea de Guvern, pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, ştiţi foarte bine, că era până la ora 2,00 dimineaţa. Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a explicat Cîţu.

Prefectul Capitalei a avut o întâlnire cu mai mulți preoți din București

Mai mulţi reprezentanţi ai BOR au discutat cu prefectul Alin Stoica pentru bună desfășurare a slujbelor pentru Paștele ortodox, conform informațiilor transmise de către antena3.ro

Astfel, există o serie de restricții anti-COVID care vor fi ridicate în noaptea de 2 Mai. Credincioșii nu vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a ieși din case după ora 20:00, în timp ce prima parte a slujbei de Înviere se va desfășura afară, iar ce-a de-a două parte în interior, arată sursa menționată.

De asemenea, în interiorul bisericii nu se va limita numărul de persoane. Totuși, masca va rămâne obligatorie, atât în interiorul bisericii cât și afară iar preoții care au avut discuția cu Alin Stoica și-ar dori că slujba să se încheie la ora 4:00 dimineața.

Mesajul lui Cîțu cu ocazia Paștelui Catolic

Anterior, Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au transmis mesaje pentru cei care au sărbătorit Paștele Catolic.

„Tuturor credincioşilor care sărbătoresc duminică Sfintele Paşti, fie că sunt în ţară sau în comunităţile Diasporei, le transmit sărbători binecuvântate, bună înţelegere şi prosperitate. În aceste momente avem nevoie mai mult ca oricând de credinţă şi speranţa pe care Lumina Învierii ni le insuflă. Traversăm de mai bine de un an o perioadă dificilă provocată de pandemia de COVID 19, dar împreună, având grijă de sănătatea noastră şi ocrotindu-i pe cei dragi, vom depăşi cu bine aceste momente grele.

Vă mulţumesc pentru solidaritatea şi responsabilitatea de care aţi dat dovadă în tot acest timp”, a transmis Klaus Iohannis, sâmbătă, într-un mesaj video postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, cu ocazia Sărbătorilor Pascale Catolice.

„Credincioşii romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici lutherani se pregătesc să celebreze Învierea Domnului, cu aceeaşi încredere şi speranţă în puterea credinţei şi a binelui, chiar dacă şi anul acesta Sfintele Sărbători Pascale vor fi marcate de condiţiile impuse de pandemie. Apreciez responsabilitatea şi solidaritatea pe care comunităţile religioase le-au manifestat în toată această perioadă şi pentru îndemnul adresat credincioşilor ca măsurile dispuse de către autorităţi să fie riguros respectate.

Viaţa spirituală ne hrăneşte speranţa şi ne ajută să fim mai puternici în încercările prin care trecem uneori. Doresc tuturor sărbători pline de sănătate, lumină şi bucurie, cu încrederea că împreună vom avea puterea de a depăşi greutăţile, mergând solidari pe drumul Învierii! Cristos a Înviat!”, a afirmat premierul Florin Cîţu, sâmbătă, într-un mesaj postat pe site-ul Guvernului.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin