Potrivit informațiilor DRPCIV, activitatea cu publicul va începe din 19 mai, cu excepția zonelor cu restricții sau carantinate.

„Prioritatea noastră este creşterea capacităţii de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculări/preschimbări permise de conducere prin readucerea în activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forţe de sprijin pe perioada stării de urgenţă, întrucât estimăm o creştere semnificativă a solicitărilor pe această linie, odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgenţă”, informează un comunicat al DRPCIV.

Ce program de lucru va exista

Programul de lucru este diferit de la o localitate la cealaltă și este recomandat să îl verificați pe site-ul www.drpciv.ro. Secțiunea program de lucru serviciul public comunitar se află pe pagina principală.

Cei care au nevoie să apeleze la serviciile DRPCIV trebuie să își facă o programare în prealabil, tot pe site-ul anterior menționat. Pentru a intra în incinta sediilor, oamenii trebuie să respecte reguli. Concret, în sedii nu pot intra grupuri mai mari de 10 persoane.

Ce se întâmplă cu examenele pentru permisul de conducere?

„În ceea ce priveşte activitatea de examinare – preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi distanţare sociala în vederea limitării răspândirii coronavirusului„, arată sursa citată.

Prima etapă – examinarea la proba practică pentru cei declaraţi admis la proba teoretică şi programaţi la proba practică pe durata instituirii stării de urgenţă (cu prioritate pentru candidaţi afectaţi de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaţilor aflaţi în această situaţie sunt analizate două posibilităţi – programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare; programarea prin intermediul şcolilor de şoferi pe platforma online dedicate – cu informarea candidatului.

În a doua etapă – reluarea activităţii de examinare – proba teoretică va avea loc la aproximativ două săptămâni, în funcţie de volumul solicitărilor pentru proba practică.

Măsuri pentru susținerea examenului auto

  • utilizarea măştilor de protecţie – atât pentru candidaţi cât şi pentru examinatori;
  • dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfăşurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;
  • respectarea distanţării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susţinerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, cel puţin 1,5 m;
  • evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaţilor cu însoţitori (prieteni, rude, susţinători)
  • desfăşurarea activităţii de instruire numai în spaţii deschise, cu respectarea regulilor de distanţare socială.