Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dat avizul conducerii interimare a companiei SSIF Broker Cluj, mai exact Florica Venter cu funcţia de director general şi Darie Moldovan pe postul de director adjunct. Cei doi vor asigura interimatul două luni.

Noua conducere s-a instalat după ce directorul general Petru Prunea şi adjunctul său Adrian Ceucă au fosta sancţionaţi de CNVM cu 25.000 lei respectiv 10.000 lei şi interdicţia de a mai activa pe piaţa de capital cinci ani, respectiv trei ani.

Prunea iese din CA al BVB

De asemenea, Prunea nu mai este membru în Consiliul de Administraţie al BVB, potrivit unui comunicat al Bursei. Membrii CA vor desemna, potrivit prevederilor actului constitutiv al Bursei, un administrator interimar după 20 de zile lucrătoare de la data la care Prunea a fost sancţionat de CNVM.

Prunea este astfel al doilea administrator al BVB care pleacă din CA, după ce, la finele lunii februarie, Nicolae Rusu, preşedintele firmei de brokeraj Orizont Vest Oradea, a trebuit să renunţe la funcţia de membru în Consiliu. CNVM i-a interzis, la finele lunii ianuarie, lui Rusu să mai activeze pe piaţa de capital pentru o perioadă de 3 ani.