Conform unui comunicat al CERT-RO, proiectul este co-finanţat de Comisia Europeană şi tratează problema cooperării europene în acest domeniu dintr-o perspectivă judiciară, abordând nevoia procurorilor şi judecătorilor de a deţine o cunoaştere exactă a metodelor actuale folosite în anchetarea cazurilor de criminalitate informatică, a procedurilor de lucru de la nivel naţional, dar şi a modelelor de bune practici în cadrul cooperării bilaterale sau a cooperării cu instituţiile europene. 

La sesiunile training din cadrul proiectului au contribuit şi specialişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Europol şi FBI. 
Proiectul se va încheia joi, cu un eveniment organizat de CJS – Centrul pentru Studii de Justiţie şi Securitate, Centrul Român de Politici Europene, Institutul Naţional al Magistraturii din România, Institutul Naţional de Justiţie din Bulgaria şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. 

În cadrul conferinţei va fi prezentat Ghidul de Cooperare judiciară europeană în domeniul criminalităţii informatice, destinat magistraţilor, document realizat în cadrul proiectului. Totodată, se va dezbate necesitatea şi posibilitatea introducerii în curricula INM a unor cursuri în domeniul tehnologiei informaţiei şi criminalităţii cibernetice. 

Evenimentul va fi urmat de un workshop cu tema Monede virtuale, provocări pentru sistemul judiciar. 

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO – asigură elaborarea şi diseminarea politicilor publice de prevenire şi contracarare a incidentelor din cadrul infrastructurilor cibernetice, potrivit ariei de competenţă şi analizează disfuncţionalităţile procedurale şi tehnice la nivelul infrastructurilor cibernetice. 

AGERPRES