'Noi acum lucrăm la Master Planul General de Transporturi. Se fac toate autostrăzile pe raporturile cost-beneficiu, nu făcute de noi, făcute sub îndrumarea Jaspers de consultantul american AECOM. În privinţa raportului cost-beneficiu, Bucureşti – Alexandria se află înaintea tuturor. Veţi vedea în Master Planul de Transporturi, aprobat de Comisia Europeană. Raportul cost-beneficiu este costul de construcţie amortizat în raport cu numărul de autovehicule care trec pe acolo. Şi trec foarte multe autovehicule. E un institut de cercetare, Centrum, care face această analiză, nu o facem noi', a spus Şova, la Realitatea TV.

Acesta a explicat că pentru coridorul Bucureşti – Alexandria – Craiova – Calafat se fac studii de fezabilitate pentru trei tronsoane, iar Calafat – Craiova nu îndeplineşte condiţiile cost-beneficiu cerute de CE.

'Pe Coridorul European Bucureşti – Alexandria – Craiova – Calafat facem studii de fezabilitate pentru Bucureşti – Alexandria, Alexandria – Craiova şi Craiova – Calafat. Craiova – Calafat, care se află pe coridor principal european, nu îndeplineşte condiţiile cost-beneficiu cerute de Comisia Europeană. Bucureşti – Alexandria are cel mai bun raport cost-beneficiu. O să vedeţi. Va fi document oficial', a precizat ministrul Transporturilor. AGERPRES