Sorin Chiriţă spune că societatea nu are deficit de personal.

"În momentul de faţă noi avem un deficit de personal, avem în jur de o mie de persoane care ar putea să se angajeze la RADET, pentru că nu sunt acoperite toate posturile. Avem un personal îmbătrânit, avem multe cereri de ieşire la pensie şi ne dorim ca în această perioadă să avem un aport de personal tânăr. (…) Preţul gigacaloriei nu se va mări, pentru că nu ne-am propus asta. Nu văd de ce am mări preţul gigacaloriei, pentru că o mărire ar însemna o reducere a numărului de clienţi, prin debranşări", a spus el. 

Chiriţă a susţinut că o eventuală creştere de preţ ar putea fi aplicată doar în baza unei decizii a Consiliului General al Capitalei. 

"În primul rând, începem inventarierea patrimoniului, în paralel cu organizarea şi reorganizarea acestei Regii, pentru că am găsit o situaţie dezastruoasă. Direcţiile nu colaborau, nu existau proceduri, nu aveam o situaţie exactă cu privire la clienţii noştri. Direcţia de producţie avea o situaţie, Direcţia comercială altă situaţie. Acum am reuşit să avem o situaţie exactă", a mai spus el. 

Administratorul special al RADET a arătat că instituţia se află într-o situaţie "inedită" – deoarece se află în insolvenţă – dar are, totodată, încasări, datorită consumatorilor. 

"Nu ne aflăm într-o situaţie, ca alte societăţi care au intrat în insolvenţă şi nu aveau această resursă. Singurul lucru pe care trebuie să ne concentrăm este: inventariere; reducerea cheltuielilor, în general, de funcţionare a Regiei; o coordonare cu ELCEN, pentru că şi ei se află în insolvenţă. Va trebui să avem un plan comun de reorganizare – noi fiind consumatori captivi în acest moment pentru ELCEN. (…) Noi am făcut o analiză că acest serviciu este destul de profitabil – ar putea fi profitabil în condiţiile în care am reduce pierderile. Acum facem o analiză cu privire la aceste pierderi din sistem, pierderi tehnologice, dar şi ca urmare a unor cheltuieli nesăbuite făcute pe parcursul anilor", a adăugat el. 

În cadrul şedinţei CGMB, Florian Mateiţă, reprezentant RomInsolv, care este administratorul judiciar al Regiei, a menţionat că, potrivit legii, planul de reorganizare va fi depus în cel mult 30 de zile de la depunerea tabelului definitiv al creanţelor. 

"Planul de reorganizare trebuie să ştie ce surse are, ce sume acoperă, dacă capacitatea economică a societăţii reuşeşte să acopere şi cât din acele creanţe. (…) Gândiţi-vă la această societate ca la una care are beneficiul incredibil ca atunci când se află în insolvenţă să aibă clienţi", a subliniat el. 

 AGERPRES