Sony a adăugat că PlayStation 4 se comercializează în prezent în 32 de ţări din întreaga lume însă pe piaţa din Japonia va ajunge abia în luna februarie a anului următor.

"PS4 a înregistrat cea mai bună lansare a unei console PlayStation pe piaţa din America de Nord iar această dinamică a continuat în Europa, Australia, Noua Zeelandă şi America Latină", a declarat preşedintele Sony Computer Entertainment, Andrew House.

Grupul japonez speră să vândă cinci milioane de exemplare din noua consolă PS4 până la finele lunii martie 2014, un obiectiv care pare realizabil având în vedere numărul de ţări în care PS4 nu a ajuns încă în magazine. Însă Sony concurează cu Microsoft şi Nintendo pentru supremaţie pe piaţa consolelor de jocuri video. Recent, Microsoft a anunţat că a vândut un milion de exemplare din noua sa consolă Xbox One în primele 24 de ore de la lansare. La rândul său Nintendo urmează să-şi lanseze noua sa consolă Wii U la finele acestui an.

Potrivit unei estimări a firmei de cercetare de piaţă Gartner, vânzările globale de hardware şi software pentru console de jocuri video ar urma să crească până la 44 miliarde de dolari în 2013 de la 37 de miliarde de dolari anul trecut.
Sursa: Agerpres