Având în vedere probleme survenite în urma embargourilor impuse de Statele Unite, chinezii de la Huawei au decis să construiască o fabrică de chipuri în Shanghai.

Noua fabrică i-ar putea garanta producătorului chinez autononomia în ceea ce priveşte dezvoltarea chipurilor. Huawei va dezvolta acolo resurse pentru diviziile sale, inclusiv pentru divizia telecom, fără a mai folosi tehnologii provenite din Statele Unite.

Shanghai IC R&D Center, o companie cu expertiză în domeniul chipurilor, susţinută de autorităţile locale, va opera această nouă fabrică.

Specialiştii consideră că noua fabrică din Shanghai va ajuta Huawei să supravieţuiască pe termen lung pe această piaţă, având în vedere că Huawei nu deţine experienţă în dezvoltarea de chipuri, folosind până acum produsele primite de la partenerii din Statele Unite, potrivit news.ro.

Noua fabrică va începe producţia cu chipuri având o tehnologie învechită

Iniţial, viitoarea fabrică va experimenta cu chipuri pe 45 de nanometri. Aceasta este o tehnologie veche de 15 ani, aflată mult în urma celei actuale. În a doua fază, care ar trebui să înceapă până la sfârşitul lui 2021, se va trece la procesul pe 28 de nanometri, mai puţin vechi, dar tot departe de nivelul actualul.

Pe baza acestor chipuri, Huawei ar putea produce televizoare smart, precum şi alte dispozitive de tip Internet of Things (IoT).

Cea de-a treia etapă are ca ţintă anul 2022. Atunci, fabrica din Shanghai ar trebui să producă chipuri pe 20 nanometri. Acestea pot fi folosite în cadrul echipamentelor telecom, acolo unde Huawei suferă cel mai tare din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite ale Americii.