Politicianul Sorin Ilieșiu a trimis o scrisoare comisiilor de cultură din Parlamentul României prin care cere ca țara noastră să fie reprezentată în concursul Eurovision de la Tel Aviv de către Laura Bretan și nu de Ester Peony. ”Ester Peony a câștigat Eurovision, conform rezultatelor date de juriul internațional. Dar, telespectatorii români au clasat-o pe domnișoara (Ester Peony) pe ultimul loc și pe primul loc au pus-o pe românca Laura Bretan, care are 17 ani și care provine din Hunedoara. S-a născut la Chicago și acum trei ani, la doar 14 ani, a câștigat concursul Americanii au Talent. Juriul american a aplaudat-o în picioare, iar în România a câștigat concursul Românii au Talent, a declarat cineastul și politicianul Sorin Ilieșiu, în direct la România TV, citat de dcnews.  

El a mai susținut că Parlamentul României, care este ”suveran” peste Televiziunea Română, prin comisiile de cultură, poate să anuleze decizia ”incorectă” a juriului internațional. ”Doi membri ai acestui juriu au fost incorecți și au depunctat-o pe Laura Bretan care merita să se claseze pe locul întâi”, a mai spus politicianul la România TV. 
În data de 17 februarie, într-un show spectaculos la Sala Palatului din București, Ester Peony a câștigat Selecția Națională a concursului Eurovision. Aceasta va reprezenta România, în luna mai, la concursul internațional.

Te-ar putea interesa și: