Cazul femeii de 39 de ani din Alba Iulia, care nu suferea de nicio boală, dar care a murit după ce a fost diagnosticată cu SARS-CoV2 continuă să provoace dezbateri aprinse. Femeia a ajuns la spital la sfârșitul săptămânii trecute, iar medicii spun că plămânii ei erau în mare parte compromiși. Cu toate acestea, starea femeii care era stabilă s-a agravat dintr-o dată.

S-a efectuat de urgență o tomografie computerizată care a ridicat suspiciunea unei pneumonii extinse bilaterale de COVID, motiv pentru care a fost internată de urgență în ATI la izolare și i s-a recoltat testul. Aici a fost monitorizată și tratată conform protocolului, i s-a adminsitrat medicația care era necesară. Starea ei a fost relativ stabilă o perioadă, după care brusc, în jurul orei 16-17, bolnava a făcut stop cardiorespirator. A fost de urgență resuscitată și intubată și ventilată mecanic. A fost ventilată mecanic și după prânz a făcut nou un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat și s-a declarat decesul”, a comentat Dan Crainic, director medical al Spitalului de Urgență Alba Iulia.

Potrivit specialistului, plămânii arătau extrem de rău, era o pneumonie extinsă bilaterală cu acumulări în alveol. „Practic foarte puțin din plămâni mai era, restul era compromis. Pacienta practic nu mai avea suprafață pulmonară cu care să respire”, a punctat medicul.

Manifestările acesti boli sunt neașteptate. Aici nu prea văd o soluție în cazul acesta, că s-ar fi putut face ceva. De obicei formele astea grave cam așa se întâmplă, pacienta este relativ bine și dintr-o dată se prăbușește. Așa s-a întâmplat și în cazul ăsta”, mai spune Crainic.