Philips Xenium W8510 este numele telefonului care capabil să ofere până la 14 ore timp de navigare web neîntreruptă, 18 ore de convorbiri în reţele 3G sau 35 zile timp de aşteptare în stand-by. Acesta are un ecran de 4,7 inch și o baterie impresionantă de de 3300 mAh. Această baterie vine cu o funcție de încărcare rapidă care se traduce prin 20 de ore de standby şi 2 ore de apeluri după numai 10 minute de încărcare. Cu o încărcare de 30 minute, autonomia în stand-by urcă la 57 ore, respectiv până la 6 ore de convorbiri.

Alte caracteristici nu se cunosc despre acest telefon, care se adresează țărilor din Comunitatea Statelor Indepente, India sau China.

Telefoanele Philips Xenium nu sunt produse de olandezii care dețin divizia de becuri pentru care sunt renumiți în întreaga lume. În anul 2006, Philips a vândut divizia sa de telefoane mobile chinezilor de la China Electronics Corporation (CEC). Chinezii de la CEC au patru mari divizii semiconductoare, computer software/hardware & system integration, telecommunication network & terminals, and digital home appliances. La momentul preluării diviziei Philips, aceasta avea o cifră de afaceri de 400 de milioane de euro și aproximativ 240 de angajați. CEC a primit dreptul de a comercializa sub licența Philips telefoane mobile.