Simona Halep, spaima americanilor! Ce spune Cori Gauff înainte de marele meci de la Wimbledon 2019.

Corey Gauff, tatăl jucătoarei americane Cori „Coco” Gauff, speră că fiica lui să se ridice la nivelul unui meci cu Simona Halep, primul cu o sportivă din Top 10 WTA. Mai mult, Gauff senior spune că fata lui doreşte să câştige turneul de la Wimbledon.

„Simona este o mare jucătoare, ea concurează foarte tare. Sper ca fiica ma să se ridice şi să fie pregătită pentru această provocare. Cred că dacă va juca un tenis bun îşi va oferi unele şanse. Dacă va rămâne pozitivă şi va continua să lupte aşa cum a făcut-o în ultimul meci, nu ştii ce se va întâmpla. Cred că tenisul ei este suficient de bun”, a declarat Corey Gauff.

El a afirmat că îşi rezervaseră doar o săptămână pentru şederea la Londra, iar acum „Coco” este în a treia săptămână, la Wimbledon.

„Stăm într-un hotel şi a trebuit să ne extindem şederea, dar este extraordinar. Întâi, am rezervat pentru o săptămână, am prelungit pentru încă o săptămână, apoi a trebuit să o mai facem o dată. Coco a vrut să ajungă în a doua săptămână şi chiar vrea să câştige turneul. Multe s-au întâmplat repede, a jucat multe meciuri, a atras multă atenţie. Juniorii sunt aici pentru turneul lor, aşa că s-a dus să-şi vadă câteva prietene”, a mai spus el.

Simona Halep, spaima americanilor! Ce spune Cori Gauff înainte de marele meci de la Wimbledon 2019. Americanca de 15 ani Cori Gauff, locul 313 WTA, venită din calificări, cea mai tânără jucătoare care a ajuns pe tabloul principal la Wimbledon după preliminarii, a învins-o, vineri, cu scorul de 3-6, 7-6 (7), 7-5, pe slovena Polona Hercog, locul 60 WTA, în turul al treilea al turneului de la Wimbledon. Gauff va da piept în optimi cu Simona Halep.

Hercog a condus cu 5-2, în setul al doilea şi a ratat două mingi de meci, una la 5-2 şi alta la 5-3. Tânăra jucătoare americană a revenit spectaculos şi a reuşit să ducă setul în tie-break şi meciul în decisiv. Gauff a avut 4-1 în setul al treilea, a fost egalată, apoi a reuşit la 6-5 break-ul care o duce în optimi, după două ore şi 45 de minute.

Cori Gauff, beneficiară a unui wild card în calificări, a devenit cea mai tânără jucătoare care ajunge pe tabloul principal la Wimbledon, la vârsta de 15 ani şi 122 de zile, în Era Open, care începe în 1968.

În ultimul tur al calificărilor, americanca a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-1, pe Greet Minnen din Belgia, locul 129 WTA. În seara dinaintea partidei, Gauff a dat online un test la ştiinţă, la şcoala ei din Florida. Ea este prima jucătoare sub 16 ani pe tabloul principal de la Wimbledon, după Laura Robson, în 2009, dar britanica a jucat atunci pe tablou cu wild card.

Simona Halep, spaima americanilor! Ce spune Cori Gauff înainte de marele meci de la Wimbledon 2019. În turul I, Gauff a trecut de principala favorită a calificărilor, spaniola Aliona Bolsova, locul 94 WTA, cu scorul de 6-3, 6-4, iar în turul al doilea de rusoaica Valentina Ivahnenko, locul 250 WTA, cu 6-2, 6-3. În turul I, pe tabloul principal, Gauff a învins-o pe compatrioata ei Venus Williams, locul 44 WTA, cu 6-4, 6-4, apoi pe Magdalena Rybarikova din Slovacia, locul 139 WTA, cu 6-3, 6-3.

Cori Gauff a câştigat turneul de la Roland Garros la simplu juniori, în 2018, şi a fost finalistă în 2017, la 13 ani, la US Open, tot la juniori. Simona Halep, locul 7 WTA, va evolua luni, în jurul orei 16.30, cu Cori Gauff, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Meciul va avea loc pe terenul numărul 1, după întâlnirea Serena Williams – Carla Suarez Navarro, care începe la ora 15.00.

Ce spune presa din America despre marele meci de la Wimbledon 2019 între Simona Halep și Cori Gauff

Ben Rothenberg, unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti de tenis din lume, a prefaţat duelul Halep – Gauff şi a analizat şansele campioanei noastre de a câştiga turneul de la All England Club.

Celebrul jurnalist de la New York Times este de părere că Simo pleacă având prima şansă în confruntarea cu noua senzaţie a tenisului mondial. Cori Gauff a trecut de Venus Williams, cvintuplă campioană la All England Club, de Rybarikova, fostă semifinalistă, şi de Polona Hercog, după ce a salvat două mingi de meci, pentru o revenire incredibilă.

În acest context, interesul pentru sportiva din SUA e unul uriaş, meciul cu Hercog stabilind record de audienţă la BBC, în prima săptămână a turneului. Totuşi, lui „Coco” îi va fi foarte greu să gestioneze presiunea, mai ales că în faţă nu e doar una dintre cele mai bune sportive din lume, dar şi o sportivă care evoluează fantastic în momentele importante.

Simona Halep, spaima americanilor! Ce spune Cori Gauff înainte de marele meci de la Wimbledon 2019. „Va fi primul meci contra unui cap de serie pe care Coco îl joacă aici. A câştigat deja şase meciuri, în calificări şi pe tabloul principal. A învins jucătoare foarte bune, ca Venus şi Rybarikova. Dar va fi o trecere uriaşă, desigur, să înfrunte o jucătoare de top 10. Simona joacă bine, chiar foarte bine dacă ne uităm la ultima rundă, cu Azarenka. Va fi foarte greu. E un meci de care pe care şi cred că cea mai în formă jucătoare va câştiga luni. Cert este că forma Simonei este foarte bună. Meciul cu Halep este prima mare provocare pentru Coco, sper să nu fie prea multă presiune pe ea după aceste victorii şi după toată atenţia pe care a primit-o la Wimbledon”, a spus Ben Rothenberg, pentru Fanatik.

În 2014, Halep ajungea până în semifinale la Wimbledon, unde era depăşită de Bouchard, în condiţiile în care a avut şi o mică accidentare. Acum, Simona pare să joace cel mai bun tenis al său pe iarbă, iar reputatul jurnalist e convins că sportiva noastră îşi poate depăşi parcursul de acum 5 ani.

Constănţeanca a beneficiat de o jumătate abordabilă, iar eliminările pe bandă rulantă ale capilor de serie au dus-o în faţa unei situaţii inedite: nu va întâlni, până într-o eventuală semifinală, vreun cap de serie.

Simona Halep, spaima americanilor! Ce spune Cori Gauff înainte de marele meci de la Wimbledon 2019. „Să câştige trofeul…nu ştiu ce să spun… Dar, să ajungă în finală e foarte posibil, e pregătită! Jumătatea ei de tablou este foarte deschisă acum, este într-o poziţie bună pentru a juca finala. Multe jucătoare de top – Serena, Barty, Kerber, care a fost eliminată – au mers în partea de sus a tabloului şi se bat între ele. Simona are şansa cea mai bună să ajungă în finală din cealaltă jumătate de tablou. A trecut de un test foarte dur: Azarenka a fost o adversară extrem de dificilă pentru turul 3, dar Simona s-a descurcat incredibil de bine în meciul cu ea. Cred că este foarte posibil să facă cea mai bună performanţă a ei la Wimbledon sau cel puţin să îşi egaleze semifinala din 2014. Cred şi trebuie să aibă mare încredere în jocul pe care-l are şi forma pe care o traversează aici, la Wimbledon”, a mai spus celebrul jurnalist.

Posibilul traseu al Simonei Halep în fazele finale de la Wimbledon 2019, potrivit digisport.ro.
Optimi: Cori Gauff
Sferturi: Zhang/Yastremska
Semifinale: Karolina Pliskova
Finală: Ashleigh Barty/Serena Williams/Petra Kvitova