Campioana și-a stabilit ca obiectiv în acest an câștigarea unui nou titlu de Mare Șlem, după cum a mărturisit în cadrul conferinței de presă de la Adelaide, înainte de debutul în circuitul WTA de simplu din acest sezon.

„Mă simt bine, sunt sănătoasă, nu am probleme. Am avut șansa să mă antrenez corespunzător înaintea începerii sezonului. Am muncit din greu și mă simt mult mai bine decât la începutul anului recut. Acum, trebuie doar să joc și să vedem cum decurge. Obiectivul pentru acest an este, desigur, câștigarea unui titlu de Mare Șlem, a început să îmi placă. Jocurile Olimpice rămân o prioritate, chiar îmi doresc o medalie”, a declarat Halep.

Halep a mai spus că se simte stresată pentru că a muncit foarte mult în cantonament.

„Nu sunt foarte relaxată, să fiu sinceră. Sunt puţin stresată pentru că am muncit foarte mult în cantonament. Am venit în Adelaide cu 10 zile înainte, iar acesta este un lucru benefic. Pot spune că am şi eu aşteptări mai mari de la mine acum, simt presiunea. Darren (n.r. – Cahill) mi-a spus că pregătirea făcută nu este doar pentru luna aceasta, ci pentru întregul an. Trebuie să joc deoarece am nevoie de meciuri, iar apoi să mă detensionez, aşa cum am făcut în ultimii doi ani”.

În turneul de la Adelaide, Simona Halep va debuta marți și va juca împotriva Ajla Tomljanovic, în turul secund al competiției, pe terenul central.