Acesta a anunţat că ediţia din acest an va fi "una de colecţie", care va avea tema "Construind încredere". Cea de-a 23-a ediţie a FITS va începe vineri şi se va încheia pe 19 iunie. 

În premieră, Sibiul îi va avea ca oaspeţi, în perioada 10-19 iunie, pe Tim Robbins, Christoph Marthaler, Ludovic Lagarde – La Comedie de Reims, Antonio Andrade Flamenco, Finzi Pasca, cea mai importantă companie de teatru Noh din lume, Yamamoto Noh Theater, dar şi pe Kor?unovas, Thomas Ostermeier, Alvis Hermanis, Luk Perceval – "nume râvnite de toată lumea". 

Sibiul se mândreşte deja cu o Fabrică de Cultură, adică o fostă fabrică industrială transformată în cea mai mare sală de spectacole din oraş, un centru pe care Constantin Chiriac are ambiţia să îl transforme într-unul "din cele mai interesante centre ale artelor spectacolului din Europa". 

"O altă noutate pentru festival este Fabrica de Cultură, noua creaţie, unde am dezvoltat un Centru alternativ pentru Cultură, Educaţie şi Cercetare, unde avem trei spaţii de joc pentru Faust, Lulu şi Metamorfoze şi unde pregătim un al patrulea spaţiu care va dezvoltă practic unul din cele mai interesante centre de artele spectacolului din Europa în aceasta clipă", a spus Constantin Chiriac. 

Preşedintele festivalului de la Sibiu, Constantin Chiriac, a precizat că ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va demonstra că această manifestare culturală este dedicată, de fapt, nu doar teatrului ci "artelor spectacolului". 

"Este foarte important că la Sibiu îşi dau mâna cele mai mari nume ale artelor spectacolului. Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este înregistrat astfel la OSIM şi din aceasta cauză nu i-am schimbat denumirea într-un festival al artelor, dar el este un festival al artelor spectacolului", spune Constantin Chiriac. 

Adevărat brand cultural al Sibiului şi al României, FITS a avut loc anul trecut sub înaltul patronaj al preşedintelui României, Klaus Iohannis.

AGERPRES