În cantităţi moderate, ţuica fiartă poate face adevărate minuni pentru organismul uman. Astfel, ea este unul dintre cele mai populare remedii împotriva răcelii şi gripei, ținând departe aceste afecţiuni prin dilatarea vaselor capilare și oxigenarea sângelui. În plus, ţuica fiartă poate reduce şi riscul de pneumonie.

Medicii recomandă să consumăm ţuica fiartă în cantităţi mici, de până la 150 ml. Există însă şi persoane care trebuie să evite această băutură: gravidele, cei care suferă de ulcer, hepatită sau cei care sunt anemici.

Ce condimente sunt potrivite pentru ţuica fiartă

O reţetă excelentă presupune fierberea într-un ibric, împreună cu câteva boabe de piper, scorțișoară, zahăr, miere sau cuișoare. Scorțișoara face adevărate minuni, consumată în cantități potrivite, spun specialiştii, notează voxbiz.ro.

Scorțișoara conține fosfor, magneziu, fier și calciu. Ea ajută la îmbunătățirea digestiei, detoxifică ficatul, scade nivelul de colesterol din sânge și are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiparazitare. Se spune că scorţişoara îmbunatățește memoria, crește capacitatea de a învăța lucruri noi și sporește atenția. În plus, ea ajută la vindecarea migrenelor, a cefaleelor și este un bun adjuvant în tratarea anxietăților și a depresiilor. Nu în ultimul rând, scorţişoara ajută la tratarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii, avânt proprietăți antibacteriene.


Citește și: