După vizite la Moscova şi Beijing, Lagarde efectuează prima sa vizită la Tokyo în calitate de şef al instituţiei internaţionale în cadrul căreia Japonia este a doua cea mai importantă contribuitoare, după SUA.
Conform AFP, ea urmează să se întâlnească vineri cu guvernatorul Băncii Japoniei, Masaaki Shirakawa, şi cu ministrul japonez delegat pentru serviciile financiare şi reforma poştală – Shozaburo Jimi. Christine Lagarde va avea de asemenea o întrevedere sâmbătă cu ministrul japonez de finanţe Jun Azumi după care va pleca spre Hawaii (SUA) pentru a participa la o reuniune a Forumului Economic Asia-Pacific (APEC).
În timpul discuţiilor cu responsabilii niponi, Lagarde va aborda problemele legate de îndatorarea statelor europene care se intensifică odată cu creşterea puternică a dobânzilor obligaţiunilor italiene. Pe de altă parte, AFP aminteşte că în timpul trecerii sale prin China, directorul FMI a avertizat în legătură cu „riscul unei spirale de instabilitate financiară mondială” dacă puterile economice ale planetei nu reacţionează împreună la criza datoriei din Europa şi la ameninţările recesiunii.

Sursa: Agerpres