Surse din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi ne-au declarat că s-a primit o avertizare cod galben de ninsori și ger pentru județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu. „Peste 90% din contractele de deszăpezire au fost încheiate. Mâine dimineață, (n.red. Duminică), are loc la Guvern o ședință pentru a prezenta situația contractelor de deszăpezire și stocul materialelor antiderapante. Avem 2.600 de utilaje pregătite, peste 160.000 tone de sare în toate bazele de întreţinere, 112.000 tone de nisip, peste 800 tone de motorină şi peste 1.000 tone de clorură de calciu. Oamenii sunt pregătiți să intervină cu utilajele din bazele de deszăpezire”, au declarat pentru Capital.ro surse din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbată, o avertizare cod galben de ninsori și ger valabilă de duminică, 3 ianuarie, de la ora 14:00, până luni, 4 ianuarie, la ora 12:00, în zece județe din sudul și sud-vestul țării. Avertizarea meteo vizează ninsori, intensificări ale vântului și temperaturi scăzute.
În intervalul menţionat, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm. În Oltenia şi vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50…55 km/h, iar în sudul Banatului 60…70 km/h, viscolind zăpada. Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub -15 grade.
De asemenea, in sudul Dobrogei, precum şi în estul şi centrul Munteniei, inclusiv municipiul Bucureşti, va ninge slab, îndeosebi în noaptea de duminică spre luni (3/4 ianuarie), iar vântul va sufla cu 40…45 km/h, mai precizeaza meteorologii.