Fostul premier, Viorica Dăncilă a vorbit pentru prima oară despre presiunile exercitate de Liviu Dragnea pentru a scăpa de închisoare.

Aceasta a vobrit despre întâlnirea pe tema amnistiei şi graţierii, care a avut loc la sediul PSD din Băneasa, unde Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă.

„Da, a avut loc acea întâlnire în patru, la sediul PSD din Băneasa. Au fost prezenţi Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader şi eu, în calitate de premier. Îmi amintesc perfect că domnului Tudorel Toder i s-a solicitat amnistie şi graţiere. Domnul Dragnea şi Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Adevărul.

Potrivit fostului ministru, discuția a fost una în termeni juridici, iar aceasta nu putea lua niciun fel de decizie.

„A fost o discuţie foarte aplicată, în termeni juridici, între domnii Dragnea, Tăriceanu şi Tudorel Toader. Eu mai mult am ascultat. Fiind premier, nu puteam să iau o decizie fără un act venit din partea Ministerulul de Justiţie. Trebuia să am un act normativ şi nu l-am avut”, a adăugat Dăncilă.

Care a fost concluzia?

Întrebată dacă discuţia s-a terminat cu o concluzie, în care Tudorel Toader fie să refuze, fie să accepte propunerea lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a răspuns că nu s-a pus problema de așa ceva și că mai urmau și alte întâlniri.

„Nu. Întâlnirea din Băneasa nu s-a terminat cu o concluzie clară. Urma să mai aibă loc alte întâlniri”.

La ceva timp după această întâmplare, Tudorel Toader a fost schimbat din Guvern pentru că a refuzat să iniţieze ordonanţa salvatoare.