Conceptul Stealth Wealth este destul de simplu. Este actul de a-ți ascunde finanțele și banii de familie și prieteni. De ce ai face asta? Răspunsul este, de asemenea, destul de simplu. Pentru a evita capcanele care vin cu oamenii care te judecă numai pe baza sumelor de bani pe care le ai în contul tău bancar, relatează Wealthgang.

Bineînțeles că nu e ușor să-ți ascunzi averea, dar dacă nu ești renumit sau dacă nu se știe că provi dintr-o familie bogată, aplicarea unor tactici de Stealth Wealth în propria ta viață nu ar trebui să fie prea dificilă. Acest concept vă va salva de la o mulțime de conversații incomode

Când atingi un anumit nivel de succes sau bogăție, este firesc să presupui că prietenii și familia ta nu ar trebui decât să fie fericiți pentru tine. Te aștepți să te iubească pentru cine ești, nu pentru ceea ce ai. Oricât de bine ar suna asta, știm cu toții că nu se întâmplă chiar așa. De aceea nu ar trebui să presupui niciodată că succesul sau bogăția contează doar pentru tine.

În momentul în care majoritatea oamenilor știu că ai bani – cum ar fi BANI ADEVĂRATI – vor înceta să te vadă ca pe o persoană și vor începe să te măsoare pentru ceea ce ai.

De fapt, doar două lucruri se vor întâmpla atunci când oamenii vor afla că ești bogat: fie vor încerca să găsească modalități de a se folosi de banii tăi (documente, idei de investiții etc.), fie te vor judeca pe baza lor.

Lucruri care se întâmplă când oamenii își dau seama că ești bogat

  1. Vi se va cere să rezolvați problemele altor persoane cu banii proprii.
  2. Vor exista așteptări de a plăti toate ieșirile în oraș, deoarece câteva sute de dolari sunt „nimic pentru tine”.
  3. Motivele oamenilor pentru a vorbi cu tine revin adesea la bani sau la investiții.
  4. Vei fi privit fie ca un magaloman care-și arată banii, fie ca un avar care nu-i cheltuiește.
  5. Toți vor urmări pe ce îți cheltui banii

De ce nu ar trebui să spui niciodată oamenilor câți bani ai

Suntem judecați după banii noștri. Indiferent dacă vrem să fim sau nu. A avea bani implică libertate, putere și securitate. Și indiferent dacă te schimbi sau nu ca persoană, alte persoane te vor percepe că te-ai schimbat. Și, mai important, așteptările lor față de relația ta s-ar putea schimba și ele.

A spune oamenilor câți bani ai câștigat este ca și cum ți-ai pune o țintă pe spate. Etalarea bogăției reprezintă doar o țintă mai mare. Nu va funcționa niciodată în favoarea ta. Pentru fiecare lucru pozitiv care vine din etalarea banilor, există 10 negative.

Modul în care poți exersa Stealth Wealth

S-ar putea să pară dureros și să meargă împotriva a tot ce vrei să faci, dar trebuie să arăți mai puțin bogat sau trebuie să te muți într-o comunitate unde sunr numai oameni bogați. Astfel încât să poți avea tot luxul pe care îl dorești, dar fără toată judecata prietenilor și a familiei care au mai puțin.

Scopul este să găsești un punct de mijloc, astfel încât să te poți bucura de roadele muncii tale, fără să te simți întotdeauna rău că ai mai mult decât alții.

Cum să pari mai puțin bogat

Nu conduceți mașini de lux oriunde mergeți. Într-un cadru de afaceri, în special vânzările care nu sunt de lux, oamenii tind să-și dorească să facă afaceri cu Average Joes, nu cu cineva care se rostogolește într-un Range Rover.

Evitați ceea ce ați putea spune despre anumite persoane. Nu toată lumea se poate referi la costul reparării unui far Ferrari. Evitați să purtați haine sau bijuterii ultra scumpe.

Nu dezvăluiți niciodată venitul integral sau nu vă plângeți de datoriile fiscale. Nimănui nu îi va fi milă de tine că trebuie să plătești 35% impozit pe venit pentru un salariu de 500.000 de dolari. Mai ales când ei câștigă de cinci ori mai puțin decât tine.

Nu vorbiți despre întreprinderile în care investiți sau despre alte active pe care le dețineți. Proprietatea și capacitatea de a investi în companii private îi vor determina pe oameni să creadă că sunteți bogat. Mintiți când oamenii vă întreabă cum merge afacerea. Nimeni nu va efectua un audit dacă le spuneți că compania se luptă.

Ar putea fi greu de înțeles de ce trebuie să vă ascundeți finanțele. Și este adesea greu să faci asta. Dacă aveți o mulțime de bani, o parte din entuziasm este să le puteți spune celor dragi.